• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Knyster & Hallux Valgus

Ønsker du at forebygge begyndende knyster og indadvendte storetæer, kan du bruge vores knystelastik, knystskinne eller yoga toes tåskiller. Har du allerede knyster og er du generet af dem, når du har fodtøj på, har vi et stort udvalg af forskellige knystbeskyttere, der dækker den udsatte knystknogle og kan lindre smerter, ømhed og ubehag, når skaden først er sket. En lille tåskiller kan også gøre en forskel, når storetåen skal rettes. Har du spørgsmål til fodproblemer, er du velkommen til at kontakte os på email.

25 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er knyster og hallux valgus?

Knyster forårsages af et skred i storetåens grundled og kan være arvelige, men skyldes i langt de fleste tilfælde forkert fodtøj, hvor der ikke er plads nok til tæerne. Storetåen vil søge indad mod de resterende tæer og der dannes en bule på knoglen. Den mest almindelige betegnelse for denne fejlstilling er "knyster", hvor den mere lægefagligt kendes under hallus valgus, hagus valgus eller hvis det skal være helt korrekt, hallux valgus.

Brug en knystbeskytter

Når man har knyster, kan det være problematisk at finde fodtøj, der ikke lægger pres på knoglen. I sådan et tilfælde kan man have glæde af en knystbeskytter, der oftest er lavet af stødabsorberende gel og forhindrer skoen i at trykke på knysten. Derved kan man undgå rødmen, murren, inflammation og hævelser. Knystbeskyttere fås i mange forskellige modeller, hvor den mest enkle er et knystskjold, der lægger en affjedrende hinde omkring knysten og nærmest intet fylder i skoen. Den kan også fås til lilletåen.

Når en storetå bliver skæv, hallux valgus, lægger den tryk på de andre tæer og det kan give smertefulde tryksår. Hvis det er tilfældet giver det god mening at vælge en knystbeskytter med indbygget tåskiller, der skaber luft og afstand imellem tæerne. Nogle gange kan det være nok med en tåskiller mellem to tæer, men de fås også til flere tæer efter behov.

Knyster kan forebygges

Knyster kan til en vis grad forebygges, ligesom ømheden kan afhjælpes med de rette redskaber. Først og fremmest anbefales det, at undgå alle former for fodtøj der snævrer ind omkring tæerne. Der skal være plads til at de kan bevæge sig og at du kan løfte dem og krumme den sammen uden at de føles fastlåst og begrænset af fodtøjet.

En knystelastik kan bruges 3-5 minutter dagligt til at styrke storetåens grundled og undgå stivhed i tåen. Med yoga toes universal tåstrækkeren, giver du alle tæerne et sundt og effektivt stræk der styrker både sener, led og muskler. Det er en effektiv måde at bevare fleksibiliteten i tæerne på. En knystskinne kan bruges om natten, hvor den laver et let træk på storetåen og holder den fra at søge indad mod de andre tæer. Ved brug af blot ét af disse få redskaber oplever mange, at smerter og ømhed forbundet med knyster nærmest forsvinder.

Behandling med kirurgi og operation af knyster

I svære tilfælde er kirurgi og operation af knyster en sidste mulighed for at slippe for smerter i foden på grund af en skæv storetå. Operation bør dog undgås, og har du en knyst ved din storetå vil vi anbefale at se nærmere på de forebyggende muligheder her på siden.