• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Nedsunken forfod

Går du rundt med en sovende fornemmelse under forfoden, har du smerter under trædepuderne eller føles det, som om du træder direkte på "knoglerne", kan det skyldes nedsunken forfod (forfodsnedfald). Til at aflaste symptomerne tilbyder vi pelotter som løfter eller forfodspuder af det blødeste gel, der giver effektiv affjedring og skåner din forfod mest muligt. Alle vores indlæg til nedsunken forfod kan du nemt placere direkte i dine sko og begynde at aflaste dine ømme fødder straks.

Vi har et stort sortiment indenfor fodproblemer, så kontakt os hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, for bedst at lette tryk og smerter i foden.

28 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er nedsunken forfod?

Ved nedsunken forfod eller forfodsfald er grundleddet på de tre midtertæer sunket ned i en sådan grad, at belastningen ved gang og løb nu ligger på de midterste trædepuder, hvor de normalt ville ligge på storetå og lilletå først. Det beskyttende fedtvæv under knoglerne forsvinder, og for mange giver det smerter i forfoden eller følelsen af at træde på knuder.

Man kan have et blødt eller fikseret forfodsfald. Blødt forfodsfald kan ofte afhjælpes ved et tryk længere oppe under foden, f.eks. fra en pelotte, så fod og tæer genfinder deres oprindelige stilling. Ved fikseret forfodsfald hjælper denne metode sjældent og man kan i stedet finde aflastning i form af gel puder der fungerer som 8-10 lag affjedrende hud, der både yder beskyttelse og stødabsorbering, når trædepuderne synker ned. Er det ikke nok, kan et speciallavet indlæg til nedsynkning som oftest være den bedste løsning og behandling.

Brug en forfodspude med høj stødabsorbering

Forfodspuder af gel giver ekstremt høj affjedring og mindsker tryk og pres, som i stedet planeres ud i materialet og dermed skåner forfoden. Forfodspuder findes i mange former, der alle fylder mere eller mindre i skoene, så som udgangspunkt bør man kigge på, hvor meget rummelighed man har i sit fodtøj. En forfodspad med en enkelt tåring bør man f.eks. altid kunne få plads til, hvorimod en forfodspude med tåskiller kræver lidt mere rummelighed. Det er vigtigt, at de indlæg man benytter føles rare at have på og ikke bliver mast sammen omkring foden.

Det smarte ved forfodspuder er, at de tilpasser sig den enkelte fods trædemønster og nærmest bliver ét med fodens form og konturer, så man undgår følelsen af at bære rundt på et indlæg i skoen. Da de skal påføres selve foden og ikke lægges løst i fodtøjet, opnår man optimal fleksibilitet i forhold til den enkeltes behov.

Forfodsindlæg til sandaler og stiletter

I sandaler, stiletter og klip klapper er det knapt så hensigtsmæssigt med fyldige forfodsindlæg. Ved nedsunken forfod vil anbefalingen altid være rummeligt fodtøj med en stødabsorberende sål, men er stiletter eller høje sko en del af jobbets dresscode, må man forsøge at finde en løsning, der virker aflastende på forfoden. Forfodspads af gel der lægges under foden og hæftes omkring den ene tå er et effektivt bud på en god, stødabsorberende forfodssål der fylder minimalt i skoen.

Forfodssåler af gennemsigtig gel med massageknopper klistres direkte i skoen og er velegnet til sommersandaler, hvor man ikke ønsker at have et indlæg siddende omkring selve foden. De findes også i en speciallavet udgave til klip klapper, hvor man har taget højde for den streng, der sidder mellem storetå og næste tå. Sådan en sål har en beskyttende krave til strengen, der mindsker friktion og irritation mellem de to tæer og beskytter huden. Har du brug for en mere generel støtte til hele foden, kan et par stødabsorberende såler være sagen.