• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Hammertå

Har du hammertæer, byder vi på flere muligheder for indlæg til aflastning og korrigering. For de fleste er en operation allersidste udvej for behandling, og for at undgå operationen, vil det ofte være nødvendigt med en form for tåbeskytter eller en hammertå korrektor for at lindre smerter, korrigere eller eventuelt afhjælpe tilstanden. Kig på udvalget og se, hvad der passer bedst til dine hammertæer. Er du i tvivl, hvilke indlæg der bedst kan aflaste og korrigere din hammertå, er du altid velkommen til at spørge os på tlf. 91 25 21 61 eller sende os en mail på kundeservice@hafaro.dk.

15 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad er en hammertå?

En hammertå er en fejlstilling i tåens midterste led og kommer til udtryk ved, at tåleddet er bøjet. Man kan sagtens have flere hammertæer på samme tid, og det er typisk anden, tredje eller fjerde tå, som er ramt af tilstanden. Man skelner typisk mellem to typer af hammertæer, enten stive hammertæer eller mobile hammertæer.

Hammertæer kan blandt andet opstå i forbindelse med nedsunken forfod eller årelangt brug af små og snævre sko. Lidelsen ses oftest blandt kvinder.

Symptomer på hammertæer

Når det mellemste tåled på en hammertå er bøjet, vil det typisk blive overbelastet, når det presses mod fodtøjet. Det kan føles både smertefuldt og ubehageligt. Dannelsen af hård hud, oven på tåleddet og på spidsen af tåen, er også et udbredt symptom på hammertæer. I den forbindelse kan en tåbeskytter, i form af et tå rør eller en tå hætte af stødabsorberende gel, give effektiv lindring og mindske både ømhed, hård hud og friktion.

Sådan behandler du hammertæer

Er tåen stadig bøjelig, mobil og til at strække, er der flere muligheder for at behandle en hammertå. Her gælder det først og fremmest om at benytte sko som er rummelige, hvor tæerne ikke er i kontakt med skosnuderne og hvor der er plads til, at de kan brede sig.

Træning af fodmuskulaturen er også vigtig og kan udføres effektivt med forskellige massageruller og bolde, hvor man f.eks. laver gribeøvelser med tæerne. En helfods tåskiller eller specielle strømper med samme effekt kan bruges, når man er inaktiv og ser TV, læser en bog eller tager en lur - de hjælper med at strække tæerne godt ud. Har du brug for en tåskiller der sidder løst mellem tæerne eller blot dækker et par af tæerne, har vi også det.

Har du stive eller rigide hammertæer, som de også kaldes, har du brug for en hammertå korrektor, en fast platform af skum der, kombineret med stærkt elastiske tåringe, holder tæerne i underlaget ved hjælp af kroppens egen tyngde. Den findes til én, to eller tre tæer, elastikkerne kan justeres og platformen klippes til med en saks efter behov. 

Har du brug for hjælp? 

Her på shoppen kan du handle trygt, og du får hurtig levering inden for 1-2 hverdage. Hvis du har spørgsmål til vores produkter til hammertå, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 91 25 21 61 eller email: kundeservice@hafaro.dk