• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Pedaltræner

En pedaltræner styrker både arme og ben og er et rigtig smart hjælpemiddel til at holde hele kredsløbet i gang. Du kan bruge en pedaltræner, eller sofacykel, mange steder i hjemmet og dens kompakte størrelse gør den nem at flytte rundt på. 

5 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Pedaltræner eller sofacykel - hvad er det egentlig?

Det er en lille motionscykel, også kaldet en pedaltræner, der giver dig mulighed for at træne benene, mens du slapper af i sofaen og ser TV. Den simulerer en cykeltur, hvor du er aktiv ved at holde pedalerne i bevægelse. Nogle kalder det en pedaltræner andre en sofacykel, men som sådan er der ingen forskel. Fælles for dem begge er, at de har mange smarte funktioner og sjældent fylder mere, end at de fleste har plads i hjemmet.

De fleste modeller har skærm, der viser tid, afstand, omdrejninger samt hvor mange kalorier, du har forbrændt. Den smarte pedaltræner findes i både manuelle og elektroniske versioner, der enten kan placeres på gulv eller bord og dermed kan træne muskler og led i både arme og ben.

Pedaltræneren er nem at have med at gøre og kan bruges af de fleste. Den er til alle, der gerne vil holde kroppen ved lige, men er også velegnet til ældre eller personer med svag eller nedsat balanceevne samt til genoptræning og rehabilitering.

Hvordan vælger du den rigtige pedaltræner?

Når du leder efter en god pedaltræner, er der flere ting, du bør overveje. Først og fremmest bør du se efter en pedaltræner, der kan styrke dine muskler i både benene og armene. Derudover er det vigtigt at sørge for, at pedaltræneren har et display, der viser din træningsintensitet og fremskridt.

Eftersom du både kan bruge en pedaltræner, mens du sidder i sofaen, læser avis ved spisebordet eller arbejder ved skrivebordet, så er det en god ide at vælge en, der ikke vejer mere, end at du selv kan flytte rundt på den. Generelt set skal du vælge en pedaltræner, der passer til dine træningsmål. Med dette in mente, kan du nemt finde den bedste pedaltræner til dine individuelle behov.

En decideret pedaltræner guide er sjældent nødvendig, så længe du er opmærksom på, at de sammenklappelige og lette modeller ikke er helt så stabile som de stationære.

Kan man tabe sig med en sofacykel?

Sofacyklen, også kendt som pedaltræneren, er et fantastisk træningsredskab til dem, der gerne vil forbrænde kalorier og tabe sig. De fungerer på samme måde som motionscykler, men de er meget mindre og nemmere at flytte rundt på og så kan de både træne arm- og benmuskler.

De fleste modeller har et display, der giver dig oplysninger om din træning og dermed din forbrænding. Det smarte ved sofacyklen er, at du kan bruge den, mens du ser et godt tv-program, så du holder dig i gang på tidspunkter, hvor du normalt ville være inaktiv. Det gør den til et relevant værktøj indenfor vægttab og kalorieforbrænding. Så hvis du vil tabe dig, er sofacyklen et effektivt træningsredskab, du bestemt bør overveje.

Hvem er en sofacykel til?

En sofacykel er en motionscykel, der er designet til træning i hjemmet. Den er idéel til alle, der ønsker at forbedre kroppens kardiovaskulære kredsløb, forbrænde kalorier og styrke deres muskler. Noget af det bedste ved at bruge den er, at den er skånsom for dine led og knogler. Det er en fordel for personer, der har nedsat mobilitet, skal genoptræne fra en ulykke eller har en skade, som kræver skånsom rehabilitering. Her er det muligt at træne, uden at overbelaste kroppen.

Hvem kan bruge en pedaltræner?

En pedaltræner er oplagt til genoptræning men kan bruges af alle, der ønsker at få gang i motionen på en nem og effektiv måde. Det er en god løsning at benytte en pedaltræner til ældre og handicappede samt folk med begrænset fysisk formåen. Den er egnet til folk med stillesiddende jobs eller en inaktiv livsstil, der ikke levner megen mulighed for at bevæge sig. Det er en praktisk og pladsbesparende løsning, der kan stilles op hvor som helst i hjemmet.

Der findes forskellige typer af pedaltrænere på markedet, så det er vigtigt at vælge den rette type, der passer til ens behov og ønsker. Så uanset hvem man er, giver den rig mulighed for at holde kroppen i gang og forbedre både sundhed og velvære.

Hvorfor vælge en pedaltræner med digitalt display?

Du kan få modeller med og uden display, men der er ingen tvivl om, at en pedaltræner med smart digitalt display har mange fordele. En pedaltræner med display giver dig mulighed for at følge din træning og fremgang og motivere sig selv til at øge intensiteten af træningen. På den måde kan man holde sig opdateret på personlige mål og fremskridt og mærke, hvordan træningen påvirker kroppen undervejs. Displayet muliggør simpelthen, at du kan tilpasse din træning efter individuelle behov og ønsker, hvilket giver større kontrol og fleksibilitet.

Få gang i blodomløbet med en pedaltræner

Styrk blodomløbet med en pedaltræner! Det er nemlig en ideel måde at få bevæget benene på, især for folk der sidder for meget ned. Brug pedaltræneren hjemme, ved hospitalsindlæggelse eller på arbejdspladsen. Pedalerne roterer flydende og smidigt og er således skånsomme for dine ben og knæ, samtidig med at du forbedrer blodcirkulationen.

Ældre mennesker og folk med begrænset mobilitet er ikke altid begejstrede for faste træningsrutiner og lange gåture, men kan i stedet få glæde af en pedaltræner, som kan bruges hjemme i deres eget komfortable tempo.

Træn dine ben og arme med pedaltræneren

Træningspedaler er en god måde at få motion på og kan træne både arme og ben. Hvis du sidder stille i lang tid hver dag, kan en pedaltræner være den perfekte løsning, der sætter gang i musklerne og hele din krop.

Pedaltræneren kan let placeres under et bord, og du kan træde i pedalerne, mens du sidder ned. Det er praktisk og nemt, især for ældre eller personer med nedsat mobilitet. Du kan også placere den på et bord og benytte en pedaltræner både til dine ben og arme.

Når du veksler mellem at bruge pedalerne til benene eller armene, hjælper det dig med at opbygge styrke og øge din generelle udholdenhed. Så hvis du vil øge dit daglige aktivitetsniveau og holde din krop sund og stærk, så er en pedaltræner et godt bud på en investering, du ikke kommer til at fortryde.

Pedaltræner til uro i benene

Restless legs syndrome er en helt ufarlig lidelse men ikke desto mindre utrolig irriterende - især om natten. Det kan være svært at finde ro, fordi det konstant kribler i benene og det kan endda føles som smerter. Urolige ben lindres bedst ved at bevæge dem, så daglig motion hvor du træner ben med en pedaltræner, gør at du kan mindske symptomerne. Når du er aktiv, kommer der gang i blodomløbet, og det er ofte det, der skal til for at komme problemet til livs. Det er desuden en god idé at holde sig fra alkohol og koffeinrige drikke før sengetid, hvis du vil mindske uro i benene.

Hvad er en pedaltræner med hjælpemotor? 

Du kan også få pedaltrænere med hjælpemotor, som har flere forskellige hastigheder, der betjenes ved hjælp af en fjernbetjening. Har du valgt en pedaltræner med motor, kan du aktivere pedalerne til at rotere i begge retninger blot ved et enkelt tryk på fjernbetjeningen, så du får alle benmuskler i brug.

Elektriske pedaltræner er gode til ældre og effektive til dig der, af den ene eller anden årsag, har udfordringer med at træde i pedalerne på en almindelig pedaltræner. Prisen er naturligvis noget højere, men det skyldes, at du får en elektrisk maskine lige til at sætte i stikkontakten.

Hvad er en pedaltræner med modstand? 

En god pedaltræner giver dig mulighed for at justere modstanden, som du kan øge efter behov. En pedaltræner med modstand og omdrejningstæller er et must, for uden modstanden vil du blot hjule rundt på pedalerne uden at få styrket musklerne. Der er ingen mening med at træne dine arme og ben, mens du sidder og slapper af derhjemme, hvis ikke du får en fysisk gevinst ud af det, og det kræver simpelthen, at du har mulighed for selv at justere modstanden.

Når du starter med at træne, kan det være, at du er nødt til at indstille pedaltræneren på laveste modstand, men efter noget tid vil du kunne øge modstanden, så du hele tiden udfordres på den styrke, du opnår.

Skal pedaltrænere vedligeholdes? 

De fleste pedaltrænere kan klare sig med minimal vedligehold og kræver absolut ikke det store cykeleftersyn. For det første bruges pedaltræneren indendørs, så du skåner den for vind og vejr og rustdannelse. Det kan være en god idé at efterspænde skruer og pedaler i ny og næ og eventuelt give dem et dryp olie, hvis du med tiden oplever, at de ikke roterer lige så gnidningsløst som i starten. Ellers kræver pedaltræneren blot, at du skifter batteri i displayet. En elektrisk pedaltræner er god træning, og kræver heller ingen særlig vedligeholdelse.

Bedste pedaltræner på kontoret?

Ønsker du at gøre brug af en pedaltræner på din arbejdsplads, fx en smart pedaltræner på kontoret, så vælg en model der kan foldes sammen, så den er nem at flytte rundt. En sammenklappelig pedaltræner kan du nemt stuve sammen i et skab eller stille på en hylde, hvis du ikke ønsker, at den skal tiltrække for meget opmærksomhed.

Der findes også en elektrisk pedaltræner uden display, der oprindeligt er tænkt som en sofacykel til ældre, men som også er super velegnet til at holde blodomløbet i gang og mindske ødemer og hævelser i benene, når man sidder på en kontorstol i mange timer ad gangen. Denne pedaltræner består dybest set bare af to bevægelige fodplader, der automatisk kører frem og tilbage i et jævnt tempo. Det eneste du skal gøre, er at placere fødderne på pladerne og sætte ledningen i stikkontakten - så er du i gang og på vej væk fra en stillesiddende og inaktiv livsstil.

Hvilke pedaltrænere er bedst i test? 

Er du på udkig efter de bedste sofacykler og de bedste pedaltrænere på markedet, så er du kommet til det rette sted. Alle vores pedaltrænere er gode, men folk er forskellige og det samme er deres behov, derfor har vi ikke lavet en decideret sofacykel test.

Det vigtigste ved en pedaltræner er designet, vil nogen måske mene, men for langt de fleste og især når det gælder sofacykler til ældre, så handler det faktisk bare om, at den står solidt på gulvet, er lige til at træde rundt og nemt kan flyttes, når der kommer gæster.

Generelt gældende for pedaltrænere er, at de fås i flere forskellige prisklasser, men det er ikke nødvendigvis den dyreste, der er den bedste sofacykel. Det samme gælder pedaltrænere der har et særligt navn. De er uden tvivl gode, men som pedaltræner minder de om mange andre på markedet, der er mindst lige så gode, selvom de hedder noget andet.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge så send os en mail og fortæl lidt om dine ønsker. Så kvitterer vi med professionel vejledning, så du kan finde den bedste pedaltræner til netop dit behov.