• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Håndledsstøtte & håndledsbind

Et overbelastet håndled kan føles invaliderende. Se udvalget indenfor håndledsstøtte, håndledsbind og gigthandsker og hjælp dit håndled til færre smerter i hverdagen

18 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvordan vælger man den rette håndledsstøtte til ens behov?

Der er flere ting at tage i betragtning for at vælge den model, der passer bedst til ens behov. Her er nogle gode tips:

Formål: Spørg dig selv, hvorfor du har brug for en håndleds støtte. Er det til her og nu behandling af en skade? Ønsker du at forebygge skader? Er det til daglig brug eller sportsaktiviteter? Til genoptræning eller genoptagelse af træning? Ved en akut skade er er det desuden vigtigt at tage højde for hurtig levering.

Størrelse: Vælg en størrelse, der passer til dit håndled. Du kan få forskellige håndledsstøtter i flere størrelser, så du nemmere kan finde den, der passer bedst til dig. Ofte skal du måle omkredsen af dit håndled.

Materiale: Håndleds støtter er lavet af forskellige materialer, herunder neopren, gel, bambus, kobbertråd og forskellige former for åndbart stof. Vælg et materiale, der passer til dit behov og præferencer og gå uden om materialer der ellers kan forårsage hudirritationer.

Støtte: Hvis du har en skade eller smerter, skal du vælge en model, der giver den støtte, du har brug for. Vælg et produkt med støttepuder eller en håndledsstøtte med skinner, der sikrer, at håndleddet holdes stabilt.

Aktivitet: Hvis du skal bruge håndledsstøtten under sportsaktiviteter, skal du vælge en, der er designet til det, og som kan tåle slid. Fx en håndledsstøtte i neopren.

Komfort: Sørg for, at håndledsstøtten er behagelig at have på i længere tid ad gangen. Vælg en der er åndbar og ikke strammer for meget.

Det kan også være en god idé at rådføre sig med en læge eller fysioterapeut.

Kan brug af håndledsstøtte forhindre skader ved gentagne bevægelser på arbejdspladsen?

Gentagne bevægelser kan medføre alvorlige skader på håndleddet såsom karpaltunnelsyndrom og tendinitis, også kendt som senebetændelse.

Brug af håndledsstøtter i arbejdsmæssig sammenhæng kan effektivt reducere belastningen på håndleddene og mindske risikoen for at få en skade ved fx samlebåndsarbejde, hvor man udfører den samme bevægelse igen og igen.

Her er det vigtigt at tage udgangspunkt i modeller, der passer til ens hånd og aktivitetsniveau og at supplere brugen af støtte med pauser fra de belastende bevægelser, meget gerne kombineret med noget håndleds træning.

Ved at bruge håndledsstøtte er det absolut muligt at forebygge skade på håndled og fortsætte med at udføre sit arbejde uden smerte eller fysiske begrænsninger.

Håndledsstøtte til gravide kvinder: Hvordan støtten kan hjælpe med at lindre smerter og ubehag

En støtte til håndleddet kan være en stor hjælp til gravide kvinder, der lider af smerter og ubehag i håndleddene. Under graviditeten oplever nogle kvinder hævelse og ømhed i hænderne og leddene, da kroppen gennemgår store fysiske og hormonelle forandringer.

Ved at støtte og aflaste håndleddene kan man mindske smerterne. Desuden kan en håndledsstøtte forbedre både styrke og bevægelighed, hvilket er vigtigt for at kunne udføre daglige opgaver, som for eksempel at løfte og bære.

Igen er det vigtigt at vælge den rette støtte for at sikre en optimal effekt. Håndleds støtter til gravide kvinder skal desuden tage højde for eventuelle hævelser, så den kommende mor kan fortsætte med at udføre dagligdags aktiviteter i resten af graviditeten.

Er der ulemper ved at bruge en håndledsstøtte?

En af de ulemper, der kan være ved at bruge en håndleds støtte er, at den kan begrænse bevægelsesfriheden og muligheden for at holde håndleddet i en naturlig stilling. Det kan medføre stivhed i muskler og led, samt et akavet bevægelsesmønster, der på længere sigt kan forværre problemer i håndleddet.

Derudover kan støtten hindre, at man bruger de muskler, der er nødvendige for at styrke håndleddet og forebygge skader. Det er derfor vigtigt at overveje nøje, om støtten er nødvendig og hensigtsmæssig i det specifikke tilfælde.

Det kan være en god idé at konsultere en ergoterapeut eller fysioterapeut for at få professionel vejledning og anbefalinger til det bedste behandlingsforløb for ens håndledsproblemer.

Forstuvet eller brækket håndled? 

Et forstuvet eller brækket håndled kan være en smertefuld og invaliderende oplevelse for de fleste. En håndledsstøtte kan give den nødvendige støtte og beskyttelse til det beskadigede område og her bør der vælges en model med skinner og fiksering. Den forhindrer yderligere skade ved at holde håndleddet i en stabil position samt minimere bevægelse og eventuelle vrid, mens du fortsat kan bevæge dine fingre. Håndledsstøtten giver desuden en følelse af tryghed for personen, der er ramt af skaden. 

Overvejende involverer behandling af et overbelastet eller brækket håndled, at man søger hjælp, så snart man opdager symptomerne. Ved at støtte håndleddet så hurtigt som muligt, kan man fremme en naturlig heling.

Det er en god idé at tale med en læge, inden man bruger en håndledsstøtte, da forkert anvendelse eller tilpasning kan gøre skaden værre. Er skinnerne lavet af metal, kan de som regel justeres af sundhedsfagligt personale, så de bliver tilpasset den enkeltes anatomi.

Forskellige typer af håndledsstøtte

Der findes mange forskellige modeller af støtte til dit håndled med hver deres specifikke fordele. Der findes blandt andet flere typer af håndledsstøtter, håndledsbind, støttebind med skinner til fiksering samt mere avancerede ortopædiske løsninger.

Ved at klikke på de enkelte produkter, kan du læse mere om de forskellige egenskaber og hvad de hver især kan gøre for din krop og dine behov. Når du kender forskellene mellem produkterne og deres anvendelse, vil du være i stand til at vælge den håndledsstøtte, der passer bedst til dine symptomer og individuelle behov.

Håndledsstøtte til seneskedehindebetændelse

Er du ramt af seneskedehindebetændelse i håndleddet, har du brug for et produkt, der både kan aflaste og give god støtte samtidig. Først og fremmest er det dit håndleds bevægelsesfrihed, der skal tages højde for.

Seneskedehindebetændelse er en tilstand, der rammer rigtig mange mennesker i en travl hverdag, hvor det kan være svært at skrue ned for tempo og aktivitetsniveau. Da tilstanden er ret almindelig, findes der et bredt udvalg af håndledsstøtte, der kan hjælpe dig med at aflaste, uden at du helt behøver holde dit håndled i ro. Det kan fx være forskellige former for tommelfingerstøtte, der minimerer smerter i håndleddet og omkring tommelfingeren samt produkter med kobbertråd eller af gel, både med og uden magneter.

Undgå overbelastning med en håndledsstøtte

Vil du undgå overbelastning på og omkring håndleddene er et elastisk støttebind en rigtig god løsning, der giver maksimal støtte, især hvis du også dyrker sport. Et støttebind med elastik giver typisk kompression, der er med til at holde muskler og led varme og øge blodgennemstrømningen. Når der sendes ilt og næringsstoffer rundt til kroppens celler, vil det helt naturligt forebygge og minimere risikoen for skader. Med et elastisk støttebind vil du få den maksimale støtte, der vil skåne leddet og dit håndled uden at begrænse din bevægelsesfrihed.

Hvad skal du gøre, når dit håndled gør ondt?

Har du ondt i håndleddene, kan det skyldes almindelig overbelastning, ligesom der findes forskellige former for håndledsskader, du kan være ramt af. Først og fremmest skal du være opmærksom på, om du er begyndt at foretage dig noget, der kan belaste håndleddet og på længere sigt kan forårsage skader.

Om muligt skal håndleddet holdes i ro, særligt i de første dage efter en eventuel skade,  men er det af arbejdsmæssige årsager ikke muligt, så kan du bruge et støttebind med skinner, der fikserer dele af håndleddet og omkring underarmen, så du fortsat kan bruge fingrene dog uden at overbelaste resten af hånden. Dernæst skal du være klar over, at helingsprocessen kan være noget, der tager tid og kræver tålmodighed.

Ondt i håndled når du arbejder på tastatur

Kontorarbejde med mus eller ved tastatur er noget der nemt kan overbelaste vores led. Døjer du med smerter, når du taster eller klikker, kan vi varmt anbefale forskellige gigthandsker med kobbertråd eller den patenterede Celliant tråd, der omgående varmer sener og led op og sætter effektivt gang i blodomløbet. Som alternativ kan et håndledsbind af uld også give dejlig lindring, da bindet holder sener og led varme.

Skal jeg købe en håndledsstøtte med skinne eller neopren håndledsstøtte?

Man kan nemt blive overvældet af de mange forskellige former for håndledsstøtter, og det kan være svært at vide, hvilken model, som er bedst egnet. Uanset hvad du er ramt af, er det meget normalt, at der kan være smerter i og omkring underarmen. Er der tale om brud, kan en støtte med skinne være løsningen, for selvom den ofte fikserer både armen og dele af hånden, er den stadig et mere fleksibelt og behageligt alternativ til en arm i gips.

Vi har desuden en fingerskinne støtte, der kan bruges, når fingre eller hånd er ramt af brud. Støtter af neopren er ofte bløde og meget fleksible og anbefales ved lettere overbelastningsskader samt ledsmerter.

Hvordan finder du den bedste håndledsstøtte til dine håndled?

God støtte opnår du kun, hvis du vælger en model der passer til din krop. Inden dit køb bør du derfor sikre sig, at du har læst produktbeskrivelsen godt igennem, så du ved om produktet passer til dig. Om det er en håndledsskinne eller håndledsbind, komfortable bandager til træning eller noget der skal bruges i forbindelse med genoptræning, så findes der et enormt stort udvalg af håndledsbind og -støtter, der dækker de fleste behov og forhåbentlig også dit.

Er du i tvivl, hvilken løsning der er den bedste for dig, så send en mail til kundeservice@hafaro.dk og fortæl, hvad du søger, så hjælper vi dig i mål.