• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Støttestrømper

Støttestrømper er et godt hjælpemiddel til at forebygge og mindske risikoen for blodpropper, åreknuder og vand i benene. De giver et let pres på ben og ankler, hvilket øger blodcirkulationen og afhjælper hævede ben (ødematøse ben). Det er særligt relevant at bruge specialstrømper, hvis du døjer med ophobning af væske (ødemer) i benene, der opstår i forbindelse med graviditet, overvægt, kredsløbssygdom, stillesiddende jobs eller rejse med fly, bil eller tog.

20 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Forskel på støttestrømper og kompressionsstrømper

Der er mange gode grunde til brug af støttestrømper. Men det er vigtigt at kende forskellen på kompressionsstrømper og forskellen på støttestrømper - og hvornår du skal bruge hvad. Begge typer strømper har til formål at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen. Dermed forbedres blodets tilbageløb til hjertet og transporten af væske i lymfesystemet. Flystrømper er designet til at forhindre og mindske din risiko for at få blodpropper, når man flyver, mens kompressionsstrømper er designet til at forbedre blodcirkulationen. Kompressionsstrømper kan dog også bruges til at forhindre blodpropper, når man flyver. Hvis du er i tvivl om, hvilken type strømpe du skal bruge, bør du konsultere din læge. 

Støttestrømpe er til raske ben

De er til raske ben, hvor man har brug for at forebygge skader som fx en blodprop og åreknuder hos gravide. De kan også bruges til at reducere risikoen for blodprop hos nyopererede eller sengeliggende patienter. Der er også mange, der køber støtte strømper for at undgå hævede fødder eller uro i benene, når man skal sidde ned i længere tid. Disse strømper kaldes ofte også flystrømper eller rejsestrømper, fordi de afhjælper problemet under lange rejser med fly, tog eller bil. Både mænd og kvinder bør benytte støtte- og kompressionsstrømper hvis man har en tendens til hævede ben. Kompressionsstrømper er et hjælpemiddel til mennesker med sygdom i benene, som kræver speciel behandling. Kompressionsstrømper ordineres af lægen og bevilges af kommunen i henhold til Serviceloven. 

Støttestrømper lindrer smerter og hævelser

Hos Hafaro forhandler vi et stort udvalg af støttestrømper, som lægger et mildt og behageligt pres og reducerer hævelser og smerter. Støttesokkerne giver mild til medium kompression og dækker fødder, ankler og lægge. Det kan være forskelligt fra model til model, om kompressionen er størst ved anklen eller længere oppe af benet. Læs produktbeskrivelsen, så du finder den rette strømpe til dit behov. Strømperne kan bruges hver dag (eller efter behov) med eller uden fodtøj. De er også effektive under træning eller restituering.

Hvem kan bruge støttestrømper?

De fleste vil have gavn af at bruge dem, men der er enkelte tilstande, hvor det ikke er tilrådeligt. Disse omfatter f.eks. Hvis du har en hudsygdom, der gør, at du ikke bør bære dem. Hvis du har et sår eller en infektion på benet. Hvis du har kroniske blodpropper. I disse tilfælde kan støttestrømper forværre din tilstand. Det er ikke noget problem at benytte støttestrømper, hvis du er gravid eftersom de er særligt velegnede til at forbedre blodcirkulationen.

Hvordan virker støttestrømper?

De virker ved at påvirke blodstrømmen i dit ben. De strammer sammen, så blodet ikke løber så hurtigt. Nogle mennesker vil opleve ubehag, når de bærer dem, fordi de er stramme og måske være svære at få på. Hvis du oplever ubehag, når du bærer dem, kan du prøve at finde et par, der er lavet af et blødere materiale, eller du kan prøve at finde et par, der er en størrelse større. Derfor er det også en god idé at tage mål af foden og benet for at sikre sig korrekte størrelse der giver den rigtige form for kompression.

Kan man vaske støttestrømper?

De fleste modeller skal vaskes ved kun 30 grader i maskinen eller i hånden. Vi anbefaler at vaske dem i hånden. Her er en kort guide til, hvordan man vasker støttestrømper:

Først og fremmest bør man vaske støttestrømperne i hånden. Dette gøres bedst i varmt vand med en mild sæbe. Skyl dem grundigt, indtil der ikke mere sæbe rester tilbage. Lad dem derefter lufttørre, undgå at anvende tørretumbleren. Hvis du følger disse enkle trin, kan du være sikker på, at de vil holde sig rene og pæne i lang tid. 

Hvor længe og hvor stramt skal  støttestrømper sidde?

Det anbefales at bruge dem dagligt i 3-6 måneder for at opnå den ønskede effekt. Nogle mennesker vil have gavn af at bruge dem i længere perioder. De kan også anvendes på dit arbejde eller hvis du rejser meget. De skal sidde stramt, men ikke for stramt. Det er vigtigt, at strømpen ikke er for løs, da dette kan forårsage ubehag og reducere støtten. De skal sidde tæt og komfortabelt, uden at klemme. Det er også vigtigt at sørge for, at støttestrømperne ikke er for stram, da dette kan forårsage kredsløbssygdomme.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os og du får kyndig vejledning. Vi sidder klar og er vant til ældre kunder som måske ikke er helt vant til at bestille over nettet. Vores udvalg af forskellige hjælpemidler til dine ben, arme og hænder er stort. Alle varer findes eget lager og er i god kvalitet.  Køb online eller ring på 91 25 21 61 eller send en mail.