• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Skulderstøtte

Er du plaget af ømhed og stivhed i skulderområdet på grund af overbelastning eller vrid, kan du med fordel iføre dig en skulderstøtte, eller en skuldervarmer som det også hedder. Vores skulderstøtter af selvopvarmende bambus, aktiverer din egen kropsvarme og øger blodcirkulationen, som leverer ilt, proteiner og næringsstoffer til skulderområdet, der derved behandles ud fra devisen "hjælp til selvhjælp"

6 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Kan jeg bruge en skulderstøtte, når jeg dyrker sport?

Ja, du kan sagtens bruge en støtte til skulderen, der aflaster, når du dyrker sport og træning. Ved at støtte og stabilisere skulderleddet kan du nemlig forhindre yderligere skade og det er vigtigt, hvis du går og døjer med en skulderskade eller har tendens til nemt at få skader. Dyrker du sport, der involverer gentagne bevægelser med armen, fx ketcher sport eller svømning, kan en god støtte hjælpe med at reducere smerter og forhindre yderligere belastning i skulderområdet, så du fortsat kan være aktiv.

Få hjælp til at finde det rigtige produkt af en fysioterapeut eller en dygtig sportsmassør, der også kan vejlede dig omkring brugen af den. Det er altid vigtigt, at du kombinerer det at bruge støttebind med nogle skulderøvelser, så du undgår at muskulaturen bliver slap.

 

Hvad er forskellen på en skulderstøtte og en skulder bandage?

Ofte vil du opleve, at man bruger begge termer om det samme produkt. Derfor er det en god idé at læse yderligere information om varen fx i forhold til stabilisering, kompression, korrekt pasform og om materialet føles behageligt og giver plads til, at du kan bevæge dig.

Under normale omstændigheder indeholder en bandage dog sjældent stivere, sådan som en støtte kan gøre det. Bandagen er typisk sammensat af stropper og giver støtte, der ofte er mere elastisk og fleksibel netop ved hjælp af stropperne. De mest gængse betegnelser du med garanti vil støde på, er skulder støtte, skulderbind og skulderbandage.

 

Kan en skulderstøtte give rank ryg?

Når skuldrene trækkes tilbage og brystet skydes frem, sker der en naturlig holdningsændring omkring skulderleddet, som forbedrer din posture og giver en mere rank ryg. Sidder du meget ned, fx ved skrivebordet, sker der ofte det, at du langsomt falder fremad. Over tid kan det føre til dårlig holdning, ømme muskler samt smerter og spændinger. Skulderstøtten hjælper med at korrigere dine skulderled, så ryggen løftes og strækkes ud og du retter derfor kropsholdningen ved at bruge den. Husk at bruge støtten som et supplement til træningsøvelser og ikke som en erstatning.

 

Hvad er en holdningskorrigerende skulderstøtte?

Holdningskorrigerende skulderstøtter er designet til at korrigere en sammensunken kropsholdning. De er normalt fremstillet af et let, elastisk materiale, er justerbare og bæres omkring den øverste del af ryggen, hvor de yder optimal støtte. Produktet fungerer ved helt naturligt at justere ryggen i en oprejst, lige stilling.

Fordelene ved en sådan løsning er mange og med et holdningskorrigerende skulderstøttebind kan du modvirke og lindre spændinger, infiltrationer og muskelsmerter. Din generelle kropsholdning bliver forbedret og du forebygger og reducerer rygproblemer relateret til fx vækstforstyrrelser og Morbus Scheuermann. Øvelser der styrker dine ryg- og skuldermuskler er dog stadig vigtige for at opretholde en sund holdning samt forebygge rygsmerter, som opstår med alderen.

 

Kan man få skulderbind til smertelindring?

Går du rundt med kroniske smerter i skulderen fx i forbindelse med gigt og ledsmerter, så er en varmende skulderstøtte en effektiv løsning, der kan forbedre tilstanden og reducere smerterne. Her er det ikke nødvendigvis støtten, der er det essentielle men mere muligheden for at holde sener, led og muskler varme, hvilket skaber optimale vilkår for din blodcirkulation. En skuldervarmer af uld eller bambus er velegnet til formålet.

 

Hvordan vælger jeg det rette skulderbind?

For at vælge den rette løsning, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvad det skal bruges til. Er det fx til sport, almindelige dagligdags aktiviteter eller stillesiddende arbejde. Vælg altid produkter af høj kvalitet og gerne anatomisk udført, så det nemt tilpasser sig den enkeltes krop og særligt din. Vælg en model der ikke begrænser dig i nakke, ryg og skuldre men er fleksibelt og justerbart.

 

Kan man tape skulderen op?

Du kan sagtens anvende sportstape som et alternativ til en færdigsyet støtte, men rent fysisk kan det være noget af en udfordring at tape sig selv op, da du er nødt til at bruge begge arme. Til sammenligning kan en skulderstøtte i neopren hurtigt tages af og på, så du kan begrænse dine smerter og spare tid, når du skal hurtigt ud ad døren.

 

Skulderbandage til overbelastede skuldre

Er dine skuldre overbelastet, findes der et udvalg af skulderbandager, som måske kan løse problemet. Vælg fx en holdningsskulderstøtte der helt naturligt trækker dine skuldre tilbage, så du får løsnet op for muskelinfiltrationer, spændinger og stivhed. Suppler gerne med lidt let skuldermassage og brug eventuelt en skuldervarmer, når lejligheden byder sig. Varmen øger blodcirkulationen, som sender ilt og næringsstoffer rundt i cellerne og det kan være med til at mindske overbelastning, inflammation og begyndende skader.

 

Skulderstøtte bedst i test

Da vores udvalg er nøje sammensat, laver vi ikke tests, der lover, at det ene skulder støttebind er bedre end det andet. Vi forhandler kun produkter af den bedste kvalitet, der differentierer sig fra hinanden og har en relevans. Du kan læse mere om de forskellige modeller online, ligesom du altid er velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til vores sortiment. Alle vores varer ligger på lager i Danmark og derfor tilbyder vi hurtig levering på kun 1-2 hverdage.

 

Generel information om bandager og støttebind

Vi har et stort udvalg af forskellige former for støtteprodukter og aflastning til hele kroppen. Generelt anbefaler vi, at man aldrig vælger modeller, der sidder for stramt, især hvis de er med kompression. Brugen af støtteprodukter må aldrig føre til ubehag eller give følelsen af at de strammer.

Ligger du lige på vippen til næste størrelse, er det fx bedre, at du vælger en skulderstøtte XXL, end at du maser dig ned i en str. XL. Støtte bør højst bruges i 3-5 timer om dagen, da overdreven brug fører til slappe muskler. Ønsker du en optimal løsning for kroppen, bør du kombinere brugen af støtteprodukter med relevante træningsøvelser.