• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Vabler & ligtorne

Vabler og ligtorne kan føles ekstremt smertefulde og nærmest invaliderende i en almindelig hverdag, derfor skal de behandles med det samme. Hos Hafaro har vi et bredt udvalg af hælindlæg mod vabler, tårør og tåhætter samt fodplastre fra anerkendte mærker som Compeed, Scholl og SkinOcare til forebyggelse og behandling af vabler og ligtorne, hvad enten de generer på hælen, under foden eller mellem tæerne.

27 varer

Faldende orden
pr. side

Sådan forebygger du vabler og gnavsår

Vabler på fødderne opstår af tryk og friktion, og det er faktisk muligt at behandle, inden det opstår. En anti vabel stift modvirker friktion, straks cremen påføres, den er usynlig på huden og er derfor ekstra velegnet i sommerhalvåret eller på ferie og rejser, hvor åbne sko, sandaler og klip klapper tages frem. Man kan også forebygge vabler med hælindlæg til sko og gel plastre, der klistres direkte i skoen og omgående stopper friktion.

De fleste har prøvet at have en vabel på hælen og ved hvilket mareridt det kan være. Når uheldet er ude, og vablen først er en realitet, er den bedste behandling et effektivt vabelplaster, der lindrer smerterne her og nu. 

Vabelplaster fra Compeed

Compeed står for kvalitet og er kendt for deres plastre til vabler, ligtorne og endda knyster og hos Hafaro fører vi det fulde sortiment. Fælles for vabelplastrene er, at de indeholder hydrokolloid, som er en aktiv gel, der effektivt blødgør og heler vabler og gnavsår, uanset hvor på fødderne de sidder. Compeed laver vabelplastre i flere størrelser: små, aflange plastre til tæerne, brede plastre til hælene, diskrete vabelplastre til stiletter eller plastre med bikubeformet overfladestruktur, som yder 20% bedre trykaflastning end almindelige vabelplastre uden struktur.

Et alternativ til Compeed er de lidt billigere vabelplastre fra Skinocare, der også er baseret på Hydrokolloid teknologi, beskytter vablerne mod bakterier og straks lindrer smerter.

Hvad er en ligtorn?

En ligtorn dannes af fortykket hud og som navnet antyder, har den form som en torn, der vender indad. Ligtorne opstår på små hudområder, typisk ved tæerne og forfoden, hvor huden er udsat for ekstra stor belastning over længere tid. "Tornen" trykkes ind i huden, når man går på den eller presses af dine sko og det er ofte ret smertefuldt.

Hvordan fjerner man en ligtorn?

Ligtorne skal blødgøres f.eks. med fugtighedscreme eller man kan bruge ligtorneplaster med salicylsyre eller hydrokolloid teknologi der effektivt blødgører den hårde hud, modvirker tryk og friktion og beskytter huden mod yderligere belastning. Det kan også være en god idé at skrabe eller skære den hårde hud af i etaper, men man skal være meget forsigtig, så her anbefaler vi at få en uddannet fodterapeut til at klare det. Husk også at kigge på årsagen til din ligtorn, for det er typisk fodtøjet der skaber tilstanden, og så bør det udskiftes omgående.

Kontakt os

Er du i tvivl om hvilken løsning, der er den rette for dig? Har du spørgsmål til hælindlæg mod vabler eller andre af vores produkter? Ring på 91 25 21 61 eller skriv en udførlig mail og send den til kundeservice@hafaro.dk, så er vi klar til at hjælpe dig på rette vej.