• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Specialpuder

En god siddepude, knæpude eller skråpude bidrager med støtte i lænd og ryg. Har du problemer med haleben eller bækken, findes der specielle puder, som trykaflaster og fordeler kroppens tyngde mere jævnt, når du sidder ned. Hos Hafaro har vi et stort udvalg af støttepuder i mange varianter.

Mange forskellige specialpuder

Hos Hafaro har vi mange forskellige specialpuder, der støtter forskellige kropslige behov. En specialpude kan bruges som aflastning i siddende eller liggende positioner, hvor den har til formål at understøtte kroppen på en behagelig måde, så man lindrer træthedsbrud, stivhed, ømhed og smerter.

Specialpuder til ryggen

Disse puder er formet, så de støtter op omkring ryg og lænd og hjælper dig til en mere korrekt siddeholdning, hvor det primære mål er, at man undgår at sidde og "hænge" i overkroppen. Disse specialpuder mindsker rygsmerter i den øvre eller nedre del af ryggen. De giver et lille løft til overkroppen, som kan hjælpe med at aflaste trykket på rygsøjlen og forbedre kropsholdningen, mens du sidder eller ligger ned.

Ergonomiske specialpuder

Disse puder er designet med henblik på at skabe det bedste samspil mellem kroppen og det element, den er i kontakt med, som fx kan være en stol, en seng eller et bilsæde. Ergonomiske puder understøtter optimeringen af kroppens præstationsevne med henblik på at forebygge og/eller behandle arbejdsrelaterede skader. Ergonomien er til for at understøtte kroppens naturlige form og funktioner på bedst mulige måde. Ergonomiske specialpuder kan derfor være med til at reducere belastningen på muskler og led og bruges desuden til at forbedre kropsholdningen og reducere smerter i blandt andet nakke, ryg og skuldre.

Specialpuder til gravide

Som gravid kan det være svært at finde en behagelig sovestilling på grund af mavens størrelse og den øgede vægt, som tynger i både ryg, bækken og hofter. For at finde optimal hvile, især fra 3. trimester af graviditeten, kan det være nødvendigt med en specialpude som støtter og aflaster dele af kroppen. Her kan især en knæpude, en bækkenbundspude eller en halebenspude afhjælpe smerter og ømhed forbundet med den øgede tyngde, når man sidder eller ligger ned.

Memoryfoam specialpuder

Flere og flere specialpuder laves i dag af memoryskum, der former sig efter den enkeltes krop og temperatur. Memoryskum er kendt for sin stødabsorberende evne til at reducere trykpunkter og give en behagelig støtte. Memoryskum er langsomt absorberende, hvilket betyder, at man lige skal have give det tid til at tilpasse sig. Når man rejser sig fra en siddepude lavet af memoryfoam, vil der derfor gå lidt tid, inden puden "rejser" sig igen. Koldt memoryskum vil føles hårdere end varmt memoryskum og du kan derfor først rigtigt vurdere en pudes hårdhed, når den har tilpasset sig din kropsvarme.

Specialpuder til lændestøtte

Denne type puder er designet til at støtte og aflaste lænden og hjælper med at lindre smerter og ubehag i den nederste del af ryggen, som hurtigt overbelastes, når vi sidder meget ned. Disse puder er typisk formet som en formstøbt pude med let svaj eller en pølle og kan placeres som støtte i lænderegionen, når du sidder på en stol, sofa eller seng for at give ekstra støtte og komfort. Nogle lændestøtter er ergonomisk designet, så de bedst muligt tilpasser sig kroppens konturer og nogle gange kan de justeres efter behov. De kan også være lavet af forskellige materialer, herunder memoryskum eller gel, som giver ekstra støtte og trykaflastning. Specialpuder til lændestøtte anbefales til folk med lændesmerter eller rygproblemer, men har også en enorm relevans for folk der tilbringer timevis i en inaktiv siddestilling fx ved kontorarbejde eller gaming.