• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Hælindlæg & hælspore

Går du rundt med ømme hæle, kan det være en god idé at kigge lidt på stødabsorberingen i dine sko for at få bedre aflastning af din hæl. Hælene er særligt udsatte og ofte skal der ikke mere til end et hælindlæg af gel for at lette den daglige belastning. Er smerterne mere eller mindre konstante, kan det skyldes en hælspore. Uanset hvad dine hælsmerter skyldes, har vi indlægget der kan hjælpe. Har du spørgsmål til vores udvalg af fodprodukter, er du velkommen til at ringe til os på telefon 91 25 21 61 eller sende os en e-mail.

14 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er en hælspore?

En hælspore er en lille kalk aflejring der sidder på hælbenet, som skaber inflammation i det bløde væv omkring den. Den udvikles i forlængelse af svangsenebetændelse, også kaldet plantar fasciitis, og kommer til udtryk som smerter i hælen. Hælspore kan skyldes flere ting: manglende stødabsorbering i fodtøjet, overvægt, et pludseligt forhøjet aktivitetsniveau som eksempelvis løb eller en fejlstilling i foden, hvor du overpronerer eller har platfod eller hulfod.

Sådan kan du behandle en hælspore med hælindlæg

Gentagne øvelser på trappetrin med den forreste del af foden hvor man sænker hælen mod gulvet og slutter af med at stå på tæer, er en effektiv behandling af hælspore, som kan hjælpe med at lindre hælsmerter ligesom udstrækning af lægmuskulaturen, akillessenen og selve foden generelt vil have en positiv effekt på hælspore.

Da hælsporer som oftest opstår i forlængelse af en overbelastning af svangsenen, vil det være en god idé at kigge på en eventuelt fejlstilling af foden, som kan rettes op med såler mod overpronering og platfod eller svangpuder der giver ekstra støtte. Stødabsorberende hælindlæg af gel med bløde zoner eller fordybninger, der mindsker pres på hælsporen kan også være en hjælp.

Gel hælkop med hulrum

Et hælindlæg med strategisk placeret hulrum både foran og i midten lægger mindre pres på de udsatte hælområder, så smerter mindskes. Hælindlægget fås også som en u-formet hælsporepad der støtter op omkring ydersiden af hælen og efterlader midterlinjen fri for tryk. Hælindlæg af gel er velegnet til dig der står og går meget på fødderne til hverdag, og har brug for at aflaste hælen ved hælspore eller gerne vil opnå en ordentlig stødabsorbering i hælområdet.