• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Bækkenbundspude

Vil du både skåne og styrke din bækkenbund på én gang, kan du med fordel vælge en bækkenbundspude. En bækkenbundspude har typisk en forhøjning foran, der er placeret, så der lettere skabes kontakt til bækkenbunden og musklerne i området. Udfordres du af manglende sexlyst, inkontinens, prolaps eller begrænset fornemmelse i underliv og kønsdele, kan en bækkenbundspude hjælpe dig på vej - og det gælder uanset om du er mand eller kvinde.

5 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er en bækkenbundspude?

En bækkenbundspude fungerer først og fremmest som en siddepude, men den har nogle helt særlige egenskaber, der har til formål at styrke og træne bækkenbunden samt lindre smerter og ubehag i bækkenområdet. En bækkenbundspude er derfor en rigtig god løsning, hvis du ønsker at  forbedre manglende sexlyst eller har brug for hjælp til inkontinens. 

Bækkenbundspuden har typisk en forhøjning foran, som hjælper dig med at skabe kontakt til din bækkenbund, når du sidder ned. På den måde bliver det lettere at aktivere og træne dine bækkenbundsmuskler, selv når du er inaktiv. Den strategisk placerede forhøjning samt hullet i puden bag til eller i midten sørger desuden for, at trykket lægges anderledes, når du sidder ned og det kan ofte lette smerter og ubehag. 

Fordele ved en bækkenbundspude

For rigtig mange mennesker kan en slap bækkenbund føre til inkontinens, prolaps, ondt i halebenet, manglende sexlyst, begrænset fornemmelse i underliv og kønsdele, forstoppelse og hæmorider samt smerter. Heldigvis er brugen af en bækkenbundspude en simpel, behagelig og ikke mindst effektiv måde at styrke og træne din bækkenbund på.

Her er nogle af de mange fordele ved at sidde på en bækkenbundspude:

Styrker bækkenbunden: En bækkenbundspude er specielt designet til at styrke bækkenbunden og øge din muskeltonus. Ved regelmæssig brug kan puden hjælpe med at forbedre blærekontrol og forebygge inkontinens.

Forbedrer sexlivet: En stærk bækkenbund kan øge følsomheden og forbedre orgasmer, både for mænd og kvinder. Ved at bruge en bækkenbundspude bliver du bevidst om kontakten til din bækkenbund og musklerne i området og kan dermed opnå større seksuel tilfredsstillelse.

Linder smerter og ubehag: En slap bækkenbund kan føre til smerter og ubehag i bækkenområdet, ryggen og hofterne. Ved at bruge en bækkenbundspude forbedrer du din kropsholdning og det kan lindre smerter og ubehag.

Forebygger skader: En stærk bækkenbund kan forebygge skader, især hos kvinder under graviditet og fødsel. Ved at bruge en bækkenbundspude reducerer du risikoen for skader og fremmer hurtigere heling. Det kan derfor være effektivt med en bækkenbundspude til efter fødsel.

Forbedrer kropsbevidsthed: Ved at sidde på en bækkenbundspude og lade kroppen mærke pudens forhøjning, øger du din kropsbevidsthed og forbedrer din evne til at isolere og kontrollere dine bækkenbundsmuskler. Det kan også gavne dig, hvis du deltager i andre former for træning, som kræver bækkenbundskontrol, som for eksempel yoga eller pilates.

Nem at bruge: En bækkenbundspude er nem at bruge og kan anvendes i de fleste stole i hjemmet samt i nogle bilsæder. Det er desuden nemt at tage den med på farten.

Husk at lave knibeøvelser

At lave knibeøvelser burde være noget vi gør på lige fod med tandbørstning, men rigtig mange mister motivationen, fordi de er usikre på, om de nu udfører øvelserne korrekt og hvorfor så overhovedet afsætte tid til dem. Svaret er enkelt. Har du problemer med at holde på vandet og har du inkontinens, eller er du ramt af stressinkontinens der udløses ved host, nys, grin eller fysisk aktivitet, så kan der være effektiv hjælp at hente med knibeøvelser.

Knibeøvelser hjælper nemlig ikke bare på inkontinens, men kan også være en del af løsningen ved halebenssmerter, manglende sexlyst, begrænset fornemmelse i underliv og kønsdele, forstoppelse og hæmorider, der alle er problematikker som rammer både mænd og kvinder. Se hele udvalget af specialpuder