• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Stress bold

Selv de mest simple redskaber kan være terapi for krop og sjæl. Stressbolde er kendt for at skærpe fokus og koncentration, så det bliver lettere at slippe nervøsitet, stress, spændinger og uro. Stressbolde findes med forskellig fasthed for at tilgodese styrke og mobilitet i hænder og håndled. 

7 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Gode råd når stressen banker på

Stresser du? Så løft hagen og træk vejret dybt - det lindrer øjeblikkeligt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det tager faktisk toppen af din stress. Når du løfter dit hoved og sænker dine skuldre, udvider dit bryst sig og du kan indånde mere ilt. Det beroliger omgående kroppens fysiske og følelsesmæssige reaktion på stress.

Føler du dig ofte presset? Slip alt hvad du har i hænderne og sæt hjernen på pause. Når du giver dig selv tid til at falde i staver og sidde og stene, vender du blikket og tankerne indad og koncentrerer dig om dig selv i stedet for at fokusere på, hvad der foregår omkring dig. Det får hjernen til at frigive endorfiner, som virker afslappende 

Få mere fokus med en anti stress bold

Det er ganske enkelt at bruge en anti stress bold; du klemmer den blot gentagne gange. Bevægelsen er med til at skærpe dit fokus, berolige og afstresse sindet. Du kan med fordel bruge anti stress bolden, når du skal koncentrere dig om udfordrende arbejde, tekstskrivning eller en eksamenssituation, da den er med til at holde styr på tankerne.

Man kan se en stress bold som en ventil for spændinger og stress. Børn kan også bruge en anti stress bold i forbindelse med indlæring, da stress bolden fungerer som afledningsmanøvre ved frustrationer, nervøsitet og uro.

En stressbold træner fingre og håndled

Hænder og fingre, der i timevis taster på tastatur, tablets eller smartphones bliver ømme, trætte og stive, når de bliver kolde. Det er den samme oplevelse, man har ved gigt eller leddegigt i hænder og fingre. Her kan ’træning’ med en stress bold være en kilde til komfort og forebyggelse af yderligere smerter.

Stress bolden øger blodomløbet, reducerer toksiner og ophobninger af væske i hænder og fingre. Samtidig styrkes muskulaturen i fingrene, hvilket er med til at holde leddene mobile og smertefri.

Gode øvelser med en stressbold:

- Styrk dit håndled ved at klemme om bolden med hele hånden i 3 sek. ad gangen - gentag 15-20 gange.
- Styrk dine fingre ved at klemme bolden mellem tommelfinger og hver af de andre fingre på skift.

En stressbold er nem at gribe fat om og klemme mellem fingrene. Det giver en afstressende følelse, samtidig med at blodcirkulationen i hånd, fingre og arm øges. På den måde kan en stressbold både øge din mentale sundhed og give fysisk velbehag ved stive, kolde eller gigtplagede fingre og hænder.

Sådan forebygger du stress

Lyt til din krop og vær ærlig over for dig selv. Kan du mærke, at noget er galt, skal du reagere. Du skal ikke acceptere at gå rundt og have det dårligt.

Gør noget ved det! Find ud af hvad der er årsagen til stress i dit liv og gå så i gang med at ændre på situationen eller de tanker, du gør dig om den. Tankemylder er ofte det som stresser mest og tanker kan du heldigvis ændre.

Vær til stede i alt hvad du laver. Vær fokuseret og nærværende både på job og privat og koncentrer dig om én ting ad gangen. Det giver overskud og gør dig mere effektiv og glad. For meget tankevirksomhed kan mindskes, når du giver dig selv lov at være mere til stede i kroppen.