• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Lysterapi

I kategorien med lysterapi finder du både lysterapilamper og infrarøde lamper. Hvor lysterapi er den primære behandling mod vintertræthed og vinterdepression, bruges en infrarød lampe til lindring af fysiske symptomer som muskelspændinger, ledsmerter og stivhed i kroppen. Lysterapi er hvidt lys, der efterligner forårssolens stærke stråler selv på en trist, vintermørk dag. Infrarød varmebehandling er røde lysbølger, der trænger dybt ind i huden og giver en beroligende varme, der øger blodcirkulationen og frigiver affaldsstoffer. 

4 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad er vinterdepression?

Vinterdepression dækker over en særlig periode af året, hvor man føler sig depressiv. En vinterdepression varer typisk fra efterår til forår. De fleste oplever en eller anden form for påvirkning, når årstiderne skifter, med ved vinterdepression er der tale om en psykisk lidelse, hvor man reagerer en hel del kraftigere på mørket og overgangen fra sommer til vinter.

Da lys regulerer vores døgnrytme og påvirker kroppens biologiske ur, mener man, at det kan være manglen på dagslys, der er hovedårsagen til vinterdepression. Signalstoffet serotonin påvirker vores humør i en positiv retning, men i takt med at dagslyset svinder i vinterhalvåret, falder den naturlige produktion af serotonin og man kan derfor opleve at få serotonin mangel.

Derfor hjælper lysterapi på vinterdepression

Vil du mindske eller kurere vinterdepression, handler det om at få tilført mere dagslys end den sparsomme mængde, som en vinterdag kan mønstre på vores nordlige halvkugle. Større mængder dagslys har nemlig en positiv effekt på både søvn og humør. Derfor anbefales det at opsøge dagslyset og tilbringe så mange timer som muligt udendørs, mens det er lyst - og er det ikke nok, så kan lysterapi hjælpe.

En lysterapi lampe mod vinterdepression simulerer og efterligner nemlig solens stråler og derfor kaldes den også for vinterdepression lampe. Virkningen af det hvide lys er effektfuld og er hurtigt blevet den primære behandling mod vintertræthed og vinterdepression. 30 minutter dagligt foran en lyslampe mod vinterdepression, så vil du allerede mærke en bedring efter bare få dage. Alle vores lysterapi lamper er med 10.000 lux, som er den anbefalede lysstyrke til effektiv og intens behandling mod vinterdepression. 

Ledsmerter kan lindres med infrarød varme

Det skønnes, at op mod 50.000 danskere er ramt af leddegigt, med ledsmerter til følge, og det kan være noget af en udfordring i hverdagen. Men ledsmerter, muskelspændinger og stivhed i kroppen kan heldigvis lindres effektivt med en infrarød lampe. Infrarød varmebehandling består af røde lysbølger, der trænger ind i huden (ca. 3,5 cm) og afgiver en dyb og behagelig varme, der får led og muskler til at slappe af.

De infrarøde lamper vi sælger er naturligvis medicinsk godkendt, så du trygt kan gå i gang med behandling af dine ledsmerter i eget hjem. Her vil du opleve, at en infrarød lampe virker muskelafslappende, øger blodomløbet og frigiver affaldsstoffer, der altsammen fremmer en naturlig helingsproces.