• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Æteriske olier

Der findes mere end 400 forskellige æteriske olier, som bruges i parfume, kosmetik og i alternativ behandling. Dufte påvirker os hver eneste dag. En duft er en sensorisk oplevelse, som har en indvirkning på vores sindstilstand. Dufte vækker minder, løfter vores humør eller beroliger vores sind. Netop derfor er aromaterapi er længe anvendt terapiform til at harmonisere, balancere og fremme følelsen af velvære for krop og psyke.

 

15 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er aromaterapi?

Aromaterapi er brugen af æteriske olier og essenser udvundet af planter, blomster, frugt, frø, blade, rødder eller bark. Teorien bag aromaterapi er, at hver eneste æteriske olie har sine egne unikke egenskaber i forhold til sundhed og velvære. Fx har tea tree olie antiseptiske egenskaber, ligesom lavendel virker beroligende på sindet og netop lavendel kan bruges i flere sammenhænge, hvis du har problemer med at falde i søvn eller generelt sover dårligt om natten. Et gammelt ayurvedisk råd lyder, at hvis du masserer dine fødder ind i lavendelolie lige før sengetid, virker det beroligende på krop og tanker og forhøjer din søvnkvalitet. Hos Hafaro finder du et stort udvalg af diffusere og æteriske olier, som du kan anvende i hjemmet eller på arbejdspladsen. 

Æteriske olier til sundhed og velvære

Essentielle planteolier har forskellig virkning lige fra afslappende og harmoniserende til styrkende, opkvikkende og skærpende for koncentrationen. Du kan bruge æteriske olier på forskellige måder:

- Fortynd dine æteriske olier med en basisolie og massér dem ind i huden

- Tilsæt et par dråber æteriske olier i et varmt karbad

- Duft forsigtigt til æteriske olier direkte af flasken eller dryp dem på en aromaklods af træ

- Brug en aroma diffuser, der spreder de essentielle olier i luften. Mærk hvordan duftens egenskaber påvirker krop og sind, alt efter hvilke æteriske olier, du har valgt

Skab atmosfære og stemning med en diffuser til æteriske olier

Med en diffuser kan du skabe behagelig duft og en aromaterapeutisk oplevelse i hjemmet. Praktisk talt fungerer en diffuser som en luftfugter men tilsat skøn duft. Bland vand og æteriske olier og tænd for diffuseren. Diffuserens damp renser luften effektivt og tilfører duft og atmosfære, der påvirker din krop og psyke positivt. Hos Hafaro forhandler vi forskellige diffusere til aromaterapi - alle med LED belysning hvor farvevalget kan justeres efter behov og sindsstemning og med en rækkevidde fra 12-25 m2. Du kan bruge en diffuser i alle rum fx som en beroligende søvnhjælp ved sengetid eller som et opkvikkende element i badet.