• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

3 gode grunde til at bruge sokker i sandaler

Sandaler er lig med sol, sommer og ferie, men bare fødder er udsatte fødder, og de har brug for beskyttelse. Selv et par tynde sokker lægger en stabil hinde mellem hud og sandal og beskytter mod friktion og irritation. Sandaler med remme, kantede syninger og metalbeslag slider på huden og belaster den. Skidt, sand og småsten mellem tæerne er ikke rart, det kan give vabler, rifter og revner og holde live i mindre infektioner, da et plaster er svært at holde på plads på en svedig fod.

sokker i sandal

For fødderne sveder, meget mere end du tror, faktisk helt op til 20 ml. i døgnet, og selv de blødeste lædersandaler kan få fødderne til at lugte rigtig surt efter bare få timer på farten, og det kan være svært at undgå. For sved skaber fugt, og fugt er grobund for svamp, og svamp giver dårlig lugt. Så hvad gør en klog? Bruger et par sokker selvfølgelig. De holder sand og sten ude og absorberer sveden, så sålerne ikke bliver fugtige, fødderne føles tørre og rene og du undgår at glide rundt i sandalerne og udsætte hælene for hårdhuds dannelse.

Undgå sygdomme

Og så er der dem, der døjer med fod- og neglesvamp, som kan smitte andres fødder, men et par beskyttende sokker, holder svampen inde og andre fri for smitte – det er da ret smart ikke? Hører du til dem med allergier, kan sokkerne endnu engang komme dig til undsætning, for de fleste sko er sammensat af komponenter der indeholder limstoffer, nikkel, gummikemikalier, kromsalte, farvestoffer samt bakterie- og svampedræbende midler, og her er sandaler ingen undtagelse. Endnu en grund til at bruge sokker, der beskytter den sarte hud mod tvivlsomme og usynlige indholdsstoffer.

Flere fordele end ulemper

Men hvis der er så mange fordele ved at gå med sokker i sandalerne og kun én enkelt ulempe; nemlig at nogen synes det ser kikset ud, hvorfor er det så oftest kun folk over 40, der går med sokker i sandalerne? Det skyldes, at de med alderen har opdaget, at det ikke er cool at lide for skønheden, til gengæld er det supercool og komfortabelt at passe på sine fødder, for de er kroppens platform, og da udsatte fødder skaber grundlag for skavanker i resten af kroppen, er det vel ret klogt at passe godt på fødderne. Tænk lige over det, næste gang du peger fingre og fniser ad folk med sokker i sandalerne.

Har du brug for råd og vejledning, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 91 25 21 61 eller på mail kundeservice@hafaro.dk og er du på udkig efter nogle lækre strømper, finder du masser af slagsen i kategorien strømper & undertøj.