• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Nye sko - Se disse 6 gode råd før du køber sko

Sådan undgår du at købe de forkerte sko

Har du også oplevet at komme hjem med nye sko, der klemte om tæerne, gnavede i hælen eller havde såler så stive som et bræt, så læs med og find ud af hvordan du undgår det, næste gang du køber dine sko.

nye sko

Ikke alt fodtøj passer til alle fødder, og faktisk kan det forkerte par sko gøre mere skade end gavn. Hos Hafaro har vi et stort udvalg fodpleje produkter der kan hjælpe dig hvis din sko ikke sidder korrekt. Derfor får du 6 enkle råd, inden du køber nye sko:

1. Fødderne hæver

Størrelsen på dine fødder varierer fra morgen til aften, da fødderne hæver lidt i løbet af dagen. Det kan derfor være en god idé, at købe sko sidst på eftermiddagen.

2. Er der nok plads?

Hver gang du træder ned, lægger din vægt pres på dine fødder. Det betyder, at fødderne bliver en smule længere, når du går, end når du står. Vælg en sko der er 1 cm. længere end din længste tå, så der er plads nok til, at foden kan udvide sig, når du er i bevægelse. Gå en lille runde i butikken, når du prøver sko.

3. Aftagelig indersål

Er du på udkig efter lukkede sko, sneakers, kondisko og støvler, bør du så vidt muligt vælge sko med aftagelig indersål, da det giver nogle flere muligheder. For det første kan du inden køb tage den ud og placere din fod på den, så du tydeligt kan se, om foden holder sig inden for sålens omkreds. For at være sikker på komfortable sko med god svangstøtte, kan du desuden efter køb skifte sålen ud med andre såler, der f.eks. har en bedre stødabsorbering, giver dig en god svangstøtte eller en bedre åndbarhed.

såler

Såler - Tryk på foto for mere information.

4. Vippeøvelse

Storetåen er ofte højere end de andre tæer, så både negl og tå kan let blive presset. Lav en lille vippeøvelse med tåen, så du sikrer dig, at den ikke bliver klemt under skoens overlæder.

5. Fast hælkappe

Fodtøj med en fast, stabil hælkappe er bedst for fødderne. På den måde bevæger fod og sko sig med hinanden som en samlet enhed og skoen yder optimal støtte omkring din fod. Sko uden hælkappe yder langt fra den samme støtte og klaprer ofte mod hælen, hvilket kan give hård hud og ømme hæle.

6. Effektivt lukkesystem

Er du på udkig efter sandaler, bør du så vidt muligt vælge en model med et effektivt lukkesystem af remme der holder fast på hele din fod, når du er i bevægelse.

Hvornår skal de gamle sko udskiftes?

Fødderne bærer på hele din vægt, og når du dyrker sport, belastes de op til ti gange mere. Derfor har du som minimum brug for optimal støtte og stødabsorbering i de sko, du bruger allermest.

Lav et tjek

Kig alle dine sko efter i sømmene et par gange om året. Sko slides forskelligt, alt efter hvor god kvaliteten er, hvor ofte vi bruger dem samt hvilket trædemønster vi har. Slidte og udtrådte sko gør ikke noget godt for dine fødder, uanset hvor glad du er for dem - så smid dem nu ud!

Skoene sladrer

Dine sko sladrer om dit træde- og aktivitetsmønster. Kig grundigt under skoene og find ud af, om det er tid at skifte dem ud. De fleste sko har et særligt sålmønster, der langsomt slides af, der hvor din fod belastes mest. I takt med slitagen bliver skoen mere ujævn og støtte og stabilitet forringes. En ujævn sko kan ændre dit trædemønster og da fødderne er kroppens platform, kan det hurtigt give småskavanker andre steder i kroppen, når fødderne ikke står stabilt. Er dit fodtøj slidt er det derfor på tide at få et par nye sko.

Såler til ethvert behov

Gode kvalitetssko, der holder gennem flere sæsoner, kan nøjes med en ny indersål, hvis stødabsorberingen er forsvundet, og der er noget for enhver smag - vi kan tilbyde stiletsåler til dem på høje hæle, sportssåler til de aktive,såler med svangstøtte til de platfodede og dem der falder indad, acupress såler til dem med trætte ben og fødder, gelesåler til dem der døjer med hælsporer, active gel såler til dem der går og står hele dagen, såler med forfodspude til dem med nedsunken forfod,3D hverdagssåler til dig, mig og vi to. Alt kan bestilles online.

Skriv til kundeservice@hafaro.dk eller ring på 91 25 21 61 hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige såler eller få overblikket over alle vores såler i kategorien med indlægssåler.