• Altid gode råd og vejledning
 • Dansk kundeservice 
 • Levering: 1-2 hverdage

Nem og effektiv hjemmetræning for alle

Den bedste træning er den, du rent faktisk får udført! Træning i hjemmet er nemt at gå til, fordi du kan gøre det, lige når det passer dig. Med blot en træningsmåtte, lidt udstyr og plads omkring dig kan du træne lige så effektivt derhjemme som i fitnesscenteret. Hos Hafaro.dk har vi et stort udvalg af produkter til en aktiv hverdag.  

hjemmetræning 

5 gode grunde til hjemmetræning

 1. Du bestemmer selv, hvornår du vil træne og du styrer selv tempo, musik og øvelser.
 2. Ingen ventetid ved maskinerne og ingen venteliste til holdtræning. Der er altid plads til dig.
 3. Det er gratis/billigt og du behøver ikke at binde dig til et fitness-abonnement.
 4. Du sparer tid og ressourcer på transport frem og tilbage til fitnesscenteret.
 5. Du har dit eget private omklædningsrum og bad og når du træner hjemme, behøver du ikke tænke over, hvordan du ser ud og kan sagtens træne i undertøj, hvis det fungerer bedst for dig. 

Du kan nemt træne hjemme

Hjemmetræning bliver mere og mere udbredt blandt både kvinder og mænd i alle aldersgrupper. Hjemme træning er en fantastisk måde at holde kroppen aktiv på, når fodboldsæsonen er slut eller træningscenteret ligger for langt væk. Og måske er det netop, fordi vi får mere travlt i hverdagene, at flere mennesker har fået øjnene op for hjemmetræning. 

hjemmetræning

I princippet kan det meste træning hjemme stadig være effektivt og nemt at gå til: styrketræning, cardio, yoga, løb eller cykling. Alle disse træningsformer kan udføres lige, når du har tid og overskud og du kan endda veksle mellem inde og ude, så når solen skinner, kan du prioritere at løbe en tur eller træne i haven. Når det regner, rykker du indendørs og laver alle dine hjemmetræningsøvelser på stuegulvet.

Skal man bruge træningsudstyr til hjemmetræning?

Du behøver ikke nødvendigvis at købe en masse træningsudstyr, når du vil træne hjemme. Faktisk kan mange hjemmetræningsøvelser laves helt uden udstyr, med din egen kropsvægt som eneste redskab. Men hvis du vil gøre din træning mere udfordrende og effektiv, er det værd at investere i noget grundlæggende træningsudstyr. En træningsmåtte er fx en god investering, som gør det mere behageligt at lave øvelser, yoga og mavebøjninger hjemme på stuegulvet. Håndvægte eller kettlebells er gode til styrketræning af arme og ved squats og lunges, hvor man gerne vil have lidt mere vægt på. 

træningsmåtte

Træningsmåtte - Tryk på foto for mere information.

Når du træner hjemme, så sørg for at varme op i mindst 5 minutter. Det vil hjælpe med at forebygge skader og gøre dine muskler klar til træning. Efter træningen kan du med fordel strække ud, så du hjælper dine muskler med at restituere og reparere sig selv.

Nemme hjemmetræningsøvelser

Hvis du vil sikre dig, at din hjemmetræning er så effektiv som muligt, er der nogle bestemte øvelser, du bør fokusere på. Disse er sammensatte øvelser, hvilket betyder, at de træner flere muskelgrupper på én gang. De er også kendt som funktionelle øvelser, fordi de træner de muskler, du bruger meget i hverdagen:

Squats: Squats er en fantastisk sammensat øvelse til at træne dine ben, balder og kernemuskler (core). For at lave en squat skal du stå med fødderne i skulderbreddes afstand og hænderne i siden. Sænk dig langsomt ned, som om du vil sætte dig på en stol. Rejs dig derefter op igen til udgangspositionen. Du kan gøre øvelsen hårdere ved at holde en vægtskive eller kettlebell ind til brystet.

Push-ups: Push-ups er en fantastisk øvelse til at træne bryst, skuldre og arme. For at lave en push-up skal du starte i en plankeposition med hænderne i skulderbreddes afstand og fødderne i hoftebreddes afstand. Sænk dig ned, indtil brystet rører jorden, og pres derefter op igen til udgangspositionen.

Lunges: Lunges træner ben og balder. For at lave en lungeøvelse skal du stå med fødderne i skulderbreddes afstand og hænderne i siden. Træd fremad med det ene ben og sænk dig ned, indtil begge knæ er bøjet i 90-graders vinkler. Pres derefter op igen til udgangspositionen. Du kan gøre øvelsen hårdere ved at holde en håndvægt eller en kettlebell i hver hånd.

Mavebøjninger: En klassisk øvelse til at træne dine mavemuskler. Lig på ryggen med bøjede knæ, fødderne i gulvet og hænderne bag nakken eller krydset foran på brystet. Løft overkroppen op, indtil den er vinkelret på jorden, og sænk den derefter tilbage til udgangspositionen.

Dette er blot nogle få sammensatte hjemmetræningsøvelser, som holder dig i god form. Hvis du ønsker at gøre din træning mere udfordrende på cardio-delen i form af kredsløbstræning, kan du tilføje ugentlige løbeture eller benytte dig af et sjippetov.

Digital sjippetorv

Sjippetov med tæller - Tryk på foto for mere information.

Sjippetov træning - godt for hele kroppen

Træning med sjippetov er en fantastisk måde at forbedre din kondition og koordination på. Desuden er et sjippetov en effektiv fedtforbrænder, du kan tage med dig overalt. Som bonus aktiverer sjipning de fleste muskler i kroppen. 

Det er enkelt og nemt at sjippe - husk blot tilbage til dengang, du var barn. Du skal blot bruge et sjippetov og lidt plads. Du kan udføre øvelsen indendørs eller udendørs, hvilket giver dig god mulighed for konditionstræning, også når vejret er dårligt - er der fare for at snoren rammer loftet, når du sjipper indendørs, kan du bruge et sjippetov uden snor, som er en genial opfindelse til hjemmetræning. Du får den bedste start ved at starte forsigtigt og gradvist øge tempoet. Når du først lægger ud med sjipning, er det en god idé at gøre det i 15-30 sekunder ad gangen. Efterhånden som du bliver bedre, kan du øge tiden til et minut, derefter to minutter osv.  

 • Varm op med 1-3 min. fjedrende små hop med tæerne i gulvet uden sjippetov.
 • Knib sammen forneden og spænd op i maven for ekstra stabilitet
 • Øg gradvist varigheden og intensiteten
 • Sjip 3 gange om ugen, fx hver anden dag.

Du kan sjippe på flere måder: 

 • Hop lavt med samlede ben lige over tovet, ikke for høje eller kraftige hop.
 • Jog let og blødt over tovet, højre og venstre ben skiftevis i stedet for at hoppe med samlede ben. Er du nervøs for at falde i tovet, er et sjippetov uden snor en fantastisk løsning.

snublefrit sjippetov

Snublefrit sjippetov - Tryk på foto for mere information.

Sjippetov med tæller

Sjippetov er en effektiv konditionstræning, og du kan gøre det sjovere ved at konkurrere lidt med dig selv eller andre. Det kan lade sig gøre med et sjippetov med tæller, som viser antal hop, tilbagelagte kilometer samt din kalorieforbrænding. Hvis du er nervøs for at falde i sjippetovet, så køb et sjippetov uden snor. Ja, det findes rent faktisk! Det geniale ved et sjippetov uden snor er, at det kan bruges af alle - også selvom du har vanskeligheder med koordinationssansen. Sjippetovet har to bløde, skridsikre greb med en kugle for enden, der giver dig den rotationslignende fornemmelse fra sjipning. Du hopper blot på stedet og svinger håndled eller arme i dit helt eget tempo. Fordelen er, at du ikke skal bekymre dig om at snuble i snoren. Desuden kan det trådløse sjippetov bruges indendørs på ganske lidt plads, fordi det ikke støder på ting, møbler eller loftet.

hullahopring træning

Hulahopring træning – sjovt og effektivt

Træning med en hulahopring er en sjov og effektiv måde at tone din talje og dine ben på. Ligesom sjippetovet er det et oplagt redskab til hjemmetræning. Hula hooping, som man kalder aktiviteten på engelsk, er ikke kun sjovt - det er også fantastisk træning for hele kroppen. Med en hulahopring får du ikke kun styrket din talje og dine ben, du får også trænet dine arme, din ryg og dine kernemuskler. Hulahopring træning aktiverer og styrker dine dybtliggende mavemuskler. Kommer du godt op i tempo, når du svinger din hulahopring, kan du opnå en pulstræning i samme kategori som en løbetur eller step aerobic, også selvom du bare står midt på stuegulvet og svinger hofterne. På den måde er hula hooping også en fantastisk cardiotræning, der kan hjælpe dig med at forbrænde kalorier og tabe dig.

Hulahopring øvelsen er enkel:

 • Stå med fødderne i hoftebreddes afstand, og sving så hulahopringen rundt om taljen i en cirkulær bevægelse.
 • Hold hulahopringen i gang ved at skubbe hofterne frem og tilbage, IKKE fra side til side. Giv ikke op, hvis ikke det lykkes de første 3-4 gange - måske skal der lige skabes kontakt til musklerne, som måske ikke har været brugt, siden du var barn!
 • Husk at veksle mellem at svinge til venstre eller til højre, så du træner begge sider lige meget.
 • I takt med at du bliver mere øvet, kan du øge hastigheden eller prøve forskellige bevægelser.

Hulahopring med vægt

Du kan også bruge en hulahopring med vægt for at gøre øvelsen mere udfordrende. En hulahopring med vægt aktiverer alle mavemusklerne og styrker både core og ryg. Drømmer du om at tabe nogle centimeter omkring taljen, så er denne form for træning utrolig effektiv. At holde en hulahopring i svingninger kræver øvelse og koordination, men med vores fleksible hulahopring med vægt, er du hjulpet lidt på vej. Denne hulahopring bliver nemlig siddende omkring din mave og falder ikke ned, hvis du går i stå. På den måde får du noget ud af din træning fra første færd. Den lille vægt på hulahopringen vejer blot 280 gram og kan derfor bruges af alle - bevares, det lyder ikke af meget, men tag ikke fejl, den er særdeles effektiv. Hulahopringen består desuden af 24 aftagelige led, så den kan tilpasses en talje på op til 100 cm i omkreds. 

hulahopring med vægt

Hulahopring med vægt - Tryk på foto for mere information.

Så bliv stærk og smidig i eget hjem med vores gode råd til hjemmetræning og træningsudstyr, der ikke fylder mere, end at du nemt kan gemme det af vejen, når du ikke træner.

Har du spørgsmål til nem og effektiv træning eller er du nysgerrig på nogle af de nævnte produkter, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 91 25 21 61 eller skrive en mail til kundeservice@hafaro.dk