• Altid gode råd og vejledning
 • Dansk kundeservice 
 • Levering: 1-2 hverdage

Sådan får du en lang køretur til at føles kort

Transport med bil er blevet en naturlig del af hverdagen. Ofte handler det om at komme direkte fra hjemmet til arbejdspladsen på en nem og hurtig måde. Kør selv ferie i ind- og udland er også populært, for her starter ferien allerede i det øjeblik, bilen kører ud fra kantstenen og sætter kurs mod nye destinationer.

nemme biltur

Kort sagt, vi danskere tilbringer meget tid i bilen, men hvordan gør man en lang og trættende køretur til en inspirerende oplevelse? Det får du vores bud på her:

Er bilen en del af arbejdet?

Er du pendler, kørende sælger eller chauffør, så ved du, hvor fysisk belastende det er for kroppen at sidde i samme stilling i lang tid ad gangen dag ud og dag ind. Og rent mentalt er der intet stimulerende ved at sidde i kø på motorvejen og vente på, at trafikken langsomt begynder at glide igen.

Men når du nu alligevel tilbagelægger et hav af kilometer på de danske landeveje, hvorfor så ikke bruge tiden effektivt og gøre køreturen til en behagelig oplevelse.

4 musthaves der øger komforten når du pendler i bil

 • Slip for at holde ind til siden. Installer håndfrit udstyr til mobilen, så du ikke lader dig stresse af en kimende telefon, du alligevel ikke kan tage, fordi du koncentrerer dig om at køre bil.

 • Fokus på din siddestilling. Brug en lændepude der støtter din ryg, så du ikke sidder og falder sammen i korpus eller forkæl dig selv med et elektrisk massagesæde, der stimulerer hele kroppen på én gang. Så holder du gang i blodcirkulationen og undgår ømme muskler og stive led.

massagesæde til bilMassagesæde til bilen - Tryk på foto for mere information.

 • Undgå spændinger og panderynker. Hav et par solbriller klar hvis solen er fremme. Den kan være stærk om sommeren og lumsk om vinteren og forringe sigtbarheden for selv den mest erfarne bilist.

 • Tank op hjemmefra. Fyld handskerummet op med vandflaske, frugt og nødder, så du altid kan tanke god energi, når den lille sult melder sig. Så bliver det også meget nemmere at lukke øjnene for tankstationernes kalorierige slagtilbud.

3 tips til optimal udnyttelse af pendler køreturen: 

 • Giv et kald. Ring til familie og venner du ikke ser så tit og hold dig opdateret. Det er en effektiv måde at slippe for dårlig samvittighed over aldrig rigtig at få det gjort, når din sparsomme fritid skal prioriteres.

 • Udnyt alenetiden. Har du CD-afspiller i bilen så sæt din yndlingsmusik på og skrål med, så højt du kan. Uanset hvordan det lyder, er der alligevel ingen der kan høre dig og man bliver så glad af at synge.

 • Lyt og lær. Hør lydbøger og fryd dig over den sidste nye krimi eller tag spansk lektioner og lær et helt nyt fremmedsprog uden at bruge dyrebar fritid på en aftenskole.

rolig køretur

Skal du på kør selv-ferie?

8 ud af 10 danskere tager bilen på ferie når de virkelig skal slappe af. Bare fyld bilen op med børn og bagage og kør når det passer dig, er en tanke der tiltaler mange. Men hvis ønsket om mere frihed og større fleksibilitet skal indfris kan det godt betale sig at planlægge køreturen, så den ikke ender med at føles alt for lang. Læs med og se hvor let det kan gøres:  

 • Opdel turen i zoner hjemmefra og planlæg hvor I ønsker at holde pauser undervejs. Det er vigtigt at kompensere for den fastlåste siddestilling ved at komme ud af bilen og strække arme og ben, så blodcirkulationen ikke går helt i stå. Når du sidder i samme stilling i længere tid ad gangen, kan der opstå kramper og muskelstivhed. Derfor er det vigtigt at gøre et kort stop ca. hver anden time, hvor bilen tømmes for passagerer og alle får mulighed for at gå en lille runde og evt. lægge vejen forbi et toilet.

 • Skift siddestilling undervejs og overvej at skifte pladser, så musklerne ikke hele tiden fastlåses i den samme siddestilling. Det giver dig f.eks. mulighed for at kigge ud ad vinduet til højre, hvor du før kiggede ud ad vinduet til venstre. Lav små lette løft med fødderne, hvor du lader tæer og forfod blive i underlaget, mens du løfter resten af foden eller vice versa. Roter hænder og håndled og hjælp kroppen med at holde gang i blodcirkulationen, så du mindsker muligheden for hævelser. Er du typen, der kan lide at læse under køreturen så husk at holde pauser, hvor du retter nakken op og kigger dig lidt omkring, så du undgår nakkestivhed.

rejsepude

Rejsepude - 99 kr. Tryk på foto for mere information.

 • Klæd dig fornuftigt på i behageligt, løstsiddende tøj, så der ikke er noget der strammer, når først bilen ruller. Når man er flere personer i en bil, må man nogle gange gå på kompromis med indeklimaet. Sørger du for at tage en ekstra trøje på, kommer du i hvert fald ikke til at fryse, og skulle du få det for varmt, kan du jo altid tage den af igen. Flere lag tøj giver dig god mulighed for at tilpasse dig temperaturen. Tænk over fodtøjet og tag sko på, du nemt kan smutte ud af, hvis det føles mere behageligt for dig. Er du typen, der hurtigt får det for varmt, kan du medbringe en lille, håndholdt ventilator, der kan cirkulere luften omkring dig.

 • Medbring en lille rejsepude og et let tæppe så du undgår alt for mange muskelspændinger, hvis du godt kan lide at slumre lidt hen på køreturen. Som udgangspunkt er det bedst for kroppen at sidde ret op og ned, men ikke alle bilsæder lægger op til en korrekt siddeposition og så kan en medbragt lændepude gøre hele forskellen. Vil du nappe en morfar til motorens stille summen så brug en nakkepude, der gør det nemmere for dig at hvile mod ruden uden at vride hovedet helt af led. Et let tæppe, du nemt kan folde sammen, fungerer godt som ekstra støtte her og der, eller du kan lægge det over dig, så du undgår at kroppen bliver kold, når du hviler.

ergonomisk lændestøtte

Ergonomisk lændestøtte - 99 kr. Tryk på foto for mere information.

 • Vådservietter er uundværlige, når der er langt til den endelige destination. Selvom I holder pauser undervejs, kan mange timers bilkørsel godt få én til at føle sig lidt klistret og sende stjålne tanker til et forfriskende bad. Med en pakke vådservietter ved hånden, kan du nemt friske ansigt og hænder op, mens du sidder i bilen og måske endda foretage en hurtig klatvask under armene, om ikke for din egen, så for dine medpassagerers skyld ;)

 • Vær kreativ med pen og papir mens du nyder landskabet og lader tankerne flyde frit. En lang køretur kan være den rene terapi, hvis du ellers giver den lov. Drop underholdningen på mobil og tablet, medbring i stedet pen og papir og lad hjernen skabe noget selv. Skriv tanker og idéer ned, find på små historier, lav skitser af det du ser, skriv små lister og sæt ting i system, skriv dagbog osv. Resultatet er ikke så vigtigt, det er mere processen med at lade tankerne få frit løb, der virker afslappende på sindet og gør dig endnu mere klar til at holde ferie.

 • Medbring CD'er eller lydbøger, sørg for at der er noget for enhver smag og husk at give alle lov at skifte musiknummer efter tur. Er I en familie med børn, føles køreturen knapt så lang, hvis I lytter til en fantastisk fortælling undervejs. Gamle CD'er I ikke har hørt længe er også værd at hive frem fra gemmerne, ligesom I kan udforske nye podcasts. Det er både rart at lytte til noget i fællesskab, det giver en god samhørighed og lægger op til hyggelig snak i bilen efterfølgende, men husk også høretelefoner til mobilen, hvis du bare vil lytte til noget for dig selv, mens du kigger ud ad vinduet. Til dig der hellere vil have ro, kan et par ørepropper hjælpe dig godt på vej.

 • Lav kørequizzer, ”hvem finder først..” og gættelege der holder gang i den gode stemning og gør f.eks. brug af det I ser på jeres vej. Der er ikke noget, der får tiden til at flyve, som når man skal løse en opgave og har det sjovt samtidig. En simpel leg om hvem der først ser en grøn bil, en flagstang i landskabet, en nummerplade der starter med ”K”, en lastbil med anhænger osv. er oplagt til familier med børn. Man kan også lave en quiz hjemmefra der handler om feriedestinationen, så alle bliver godt klædt på, og ved hvad landet eller byen har at byde på af særlige kendetegn, kulturinstitutioner og oplevelsesmuligheder.

 • Glem ikke køletasken, den kan spare jer for masser af dyr, underlødig fastfood og snack fra rastepladsernes caféer. Vand må man aldrig gå ned på og et stykke frisk frugt eller en lille håndfuld nødder kan lægge en god bund og holde den værste sult væk, indtil I får mulighed for at intage et ordentligt måltid mad et hyggeligt sted.

 • Skift fører hvis det er muligt, så alle når veludhvilede frem til feriemålet. Rejser I med flere voksne, er der tit mulighed for at deles om førerrollen, som ellers kan trække store veksler på muskler og led, hvis opgaven skal klares af en enkelt person. Alle har brug for et break fra koncentrationen om at køre bil, især i udlandet, hvor man skal holde særligt fokus på anden skiltning, love, regler og fartgrænser.

 Tilbage er der vist blot at sige GOD KØRETUR!