• Altid gode råd og vejledning
 • Dansk kundeservice 
 • Levering: 1-2 hverdage

Sådan træner du din bækkenbund

Kniber det med knibeøvelserne, så har vi godt nyt til dig. Med den nye pude fra Empelvic, bliver det lettere at træne din bækkenbund.

saadan traener du din baekkebund

Hvad er en bækkenbund og hvorfor er det vigtigt at lave bækkenbundsøvelser?

Bækkenbunden er en samlet betegnelse for den muskelgruppe der sørger for at åbne og lukke dine nedre kropsåbninger - urinrør, endetarm og vagina hos kvinder. Hvis musklerne skal forblive stærke og smidige hele livet igennem, kræver det, ganske som alle andre muskelgrupper, at du træner dem jævnligt. Når du laver bækkenbundsøvelser, styrker du din generelle kropslige velvære og forebygger en lang række problematikker såsom inkontinens og manglende sexlyst eller f.eks. forstoppelse og hæmorider.

Jeg ved ikke hvordan man laver knibeøvelser, kan jeg bruge puden?

Når du bruger Empelvic puden, bliver du i stand til at mærke din bækkenbund, så din bevidsthed og kontakt til muskelgruppen ændres markant i en positiv retning. Den vil derfor hjælpe dig til at lære at knibe korrekt eller bekræfte dig i din nuværende knibeteknik og gøre det endnu lettere for dig at udøve den. Hvis du bruger puden dagligt, vil din fornemmelse og sansning af bækkenbunden pludselig blive nuanceret, og du vil opleve den frigørelse der ligger i, at kunne bevæge sin bækkenbund frit.

youtube video med empelvic puden

Tryk på foto for at se video hvordan man bruger Empelvic puden (åbner nyt vindue)

Hvilket problemer kan afhjælpes ved at træne sin bækkenbund?

   • Inkontinens
   • begrænset fornemmelse i underliv og kønsdele
   • Menstruationssmerter
   • Nedsunket underliv
   • Tynget bækkenbund under graviditet
   • Tørhed og irritation i vagina
   • Orgasmeproblematikker
   • Forstoppelse
   • Hæmorider
   • Kløe/irritation
   • Smerter i underlivet 

Hvad er en Empelvic pude?

Empelvic puden er udviklet i Danmark af en fysioterapeut og en jordemoder med speciale indenfor det gynækologiske felt. Puden er lavet som hjælpemiddel til bækkenbundstræning, er af 100% EVA skum og CE godkendt. Puden placeres på en stol og når man sætter sig korrekt på den, vil de små, strategisk placeret, forhøjninger trykke på de helt rigtige steder og dermed udløse en ny bevidsthed og fysisk fornemmelse for bækkenbunden. Empelvic puden fjerner desuden usikkerheden for, om du laver knibeøvelserne rigtigt eller ej.

 

empelvic pude

Bækkenbundstræner til både mænd og kvinder - Tryk på foto for mere information.

Kan mænd også træne deres bækkenbund?

Det er mindst ligeså vigtigt for mænd at træne deres bækkenbund, som det er for kvinder. Mænd kan nemlig lide af samme gener i forbindelse med inkontinens, hvor man f.eks. taber små mængder urin ved nys, host, latter og løft. Hos mænd er inkontinens stigende med alderen, men kan afhjælpes ved træning af bækkenbunden, som i øvrigt har den positive sidegevinst, at det også hjælper til  at forbedre og bibeholde rejsning under seksuel udfoldelse. Derfor er der også udviklet en bækkenbundstræner til mænd.

Virker knibeøvelser?

Svaret er et rungende ja! Hvis knibeøvelser udføres korrekt og laves regelmæssigt, vil de stramme bækkenbundsmusklerne op og gøre dem stærkere. 

bækkenbundsmuskler

Det lyder spændende, hvordan kommer jeg i gang?

Det eneste du skal bruge udover Empelvic puden er en stol med en plan overflade. Med puden følger en udførlig og nem vejledning på dansk med øvelser til dig, der skal lære at knibe, til dig der allerede ved hvordan du kniber, samt massage og afspændingsøvelser der øger blodgennemstrømningen til bækkenbund og slimhinder. Så kan du træne, mens du ser fjernsyn derhjemme eller bladrer ugens tilbudsaviser igennem og har du eget kontor, kan du endda træne på jobbet. 

Hvad siger brugerne:

"Efter 4 uger med Empelvicpuden, kan jeg for første gang i 8 år færdes frit uden dryptis" 

"Jeg troede faktisk min bækkenbund var helt vildt dårlig, men nu kan jeg jo mærke, den bevæger sig som den skal..og det er rart!"

"Hvorfor sagde I ikke at det gav mig min sexglæde tilbage?" 

"Før havde jeg dårlig kontakt til mit underliv, men nu kan jeg mærke min bækkebund på en anden måde. Jeg har lært hvordan jeg skal slappe bedre af i mine muskler og jeg har fået en bedre holdning når jeg sidder. Min rygsmerter er også forsvundet, efter at jeg har trænet på puden"

 "Som fysioterapeut vil jeg gerne give dette træningsredskab min bedste anbefaling. Puden er meget simpel, som gør den let at integrere i sin hverdag fx på en kontorstol på arbejdet. Derudover er den god i kombination med åndedræts- og holdningsøvelser"

Er det normalt at føle seksuel ophidselse efter knibeøvelser?

Ja, det er helt normalt, da knibeøvelser medvirker til at skabe en øget fornemmelse i underliv og kønsorganer. Desuden er det din bækkenbundsmuskulatur der trækker sig sammen under orgasme, og knibeøvelser kan hjælpe dig til at gøre denne oplevelse mere intens.  

Kan jeg knibe selvom jeg aldrig har født?

 Ja, alle kan udføre knibeøvelser, både mænd og kvinder. 

Kan jeg lave knibeøvelser uden at varme op først?

Ja, du kan lave knibeøvelser hvor som helst og når som helst.  

Kan jeg lave knibeøvelser under menstruation?

 Ja, det kan du sagtens. Faktisk kan du afhjælpe menstruationssmerter ved at lave knibeøvelser.

Der er mange gode grunde til at lave knibeøvelser og om du benytter Empelvic puden som hjælpemiddel eller ej, så gør dig selv og din bækkenbund den tjeneste at træne den 5-10 minutter om dagen og oplev en højere grad af kropslig frihed.

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 91 25 21 61 eller mail: kundeservice@hafaro.dk, hvis du har spørgsmål vedrørende træning, lindring og aflastning af kroppen.