• Altid gode råd og vejledning
 • Dansk kundeservice 
 • Levering: 1-2 hverdage

Hvad er diabetessokker og hvem bruger dem?

Vi bliver tit kontaktet omkring spørgsmål til diabetessokker og hvilke fordele de giver, derfor har vi besluttet at skrive en artikel om dem. 

Hvad er diabetessokker? En diabetessok er en sok uden elastikkant eller søm. Det er en tæt passende sok, der er designet til at lindre trykket på foden eller benet.
 

Hvorfor skal man bruge diabetessokker? Mange som lider af diabetes har problemer med at blodsukkerniveauet hæves, og dermed øges risikoen for diabetiske fodsår.

 

diabetes sokkerTryk på foto for at se vores udvalg af diabetessokker og strømper uden elastiskkant

 

Hvordan er diabetessokker forskellige fra almindelige sokker? 

Diabetiske sokker er ikke som almindelige sokker. De er omhyggeligt vævet af gode materialer med et højt indhold af bomuld, der hjælper fødderne med at ånde. I stedet for den traditionelle elastikkant foroven er de afsluttet af en vævet bort uden elastik, som holder strømpen på plads men forhindrer indsnævringer, tryk og mærker. Diabetiske sokker er desuden sømløse ved tæer og hæl og lukkes af håndspundne syninger der beskytter mod sår og blærer. 

Da fodsår rammer mange mennesker med diabetes, er god, daglig fodpleje vigtig og kan sammen med diabetessokker i høj grad reducere risikoen for svampeinfektion, fodsår og hævelser.

At holde fødderne tørre og varme samt at undgå elastikkanter kan være med til at forbedre blodcirkulationen, og det er både gavnligt for huden, kolde fødder og selve føddernes velbefindende. Her spiller de rigtige sokker en vigtig rolle.

luksus diabetes strømper

Luksus diabetes strømper - Tryk på foto for mere information.

Hvad er forskellen på diabetessokker og kompressionsokker?

Kompressionssokker og diabetiske sokker er hinandens modsætninger. Kompressionssokker er bindende, hvilket betyder at de lægger pres på benet for at hjælpe blodet tilbage til hjertet. Mens sokker med let komprimering kan hjælpe mod hævelse af diabetisk fod, kan for megen kompression begrænse blodgennemstrømningen til fødderne og i sidste ende forværre fodskader. Derfor bør kompressionssokker undgås af diabetikere, medmindre det specifikt anbefales af egen læge. En god tommelfingerregel er at kigge efter ikke-bindende sokker, der ikke hæmmer blodcirkulationen.

Mest almindelige spørgsmål om diabetessokker

Hvem bruger diabetikersokker?

Mange med sukkersyge eller dårligt blodomløb bruger med fordel diabetikersokker, men også folk med nerveknuder og følsomme fødder har god gavn af dem.

Kan jeg bruge diabetessokker selvom jeg ikke har diabetes?

Ja, det kan du sagtens. Masser af mennesker bryder sig ikke om generende søm ved tæerne eller sokker som strammer. Med diabetessokker undgår du mærker efter elastikken, når strømperne kommer af! Og har du brede lægge kan diabetikersokkerne føles mere behagelige end almindelige sokker.

Kan børn bruge diabetes sokker?

Sensitive børn samt børn med særlige diagnoser kan have glæde af strømper uden elastik og søm. Almindelige sokker kan føles irriterende ved tæer, hæl og ankler og kan skabe et uhensigtsmæssigt fokus på, at noget generer. Den problematik kan undgås med diabetessokker.

Er der forskel på diabetikersokker til mænd og kvinder?

Nej, alle modeller er unisex, og kan altså bruges af begge køn.

Hvor lang tid kan jeg gå med diabetikersokker?

Diabetiker sokker kan bruges fra du træder ud af sengen om morgenen, til du går i seng igen om aftenen. Når det er sagt, så er der stor forskel på den enkeltes svedproduktion, brug af fodtøj samt aktivitetsniveau, og det er derfor vigtigt at skifte sokker i løbet af dagen, hvis du oplever, at de føles fugtige. Hvis du træner og dyrker sport, bør du efterfølgende vaske fødderne grundigt og tage et par rene sokker på.

Kan jeg sove med diabetiker sokker om natten?

Hvis du døjer med kolde fødder om natten, kan du med fordel bruge diabetessokker.

Hvad er forskellen på jeres diabetikersokker og sundhedssokker?

Vores diabetikersokker har en bred vævet afslutning i toppen, som er uden elastik men dog forhindrer strømpen i at rulle ned. Vores sundhedssokker har blot en enkelt vævet tråd som afslutning i toppen og det giver en løsere strømpe, der er særligt velegnet til store hævelser, brede lægge og ekstra følsomme ben.

sundhedssokker

Sundhedssokker - Tryk på foto for mere information.

12 advarselstegn ved diabetiske fodproblemer

At være opmærksom på advarselstegnene omkring potentielle fodproblemer er vigtig. Mens mange af nedenstående problemer kan opstå hos de fleste, har diabetikere en højere risiko for alvorlige komplikationer, da de ofte har tendens til dårlig blodcirkulation og sart, følsom hud. Advarselstegn omkring fødderne du aldrig bør ignorere kan være:

 • Hævelser i ben eller fødder

 • Ændring af hudfarve

 • En brændende eller prikkende fornemmelse

 • Følelsesløshed

 • Indgroede tånegle

 • Sår der ikke heler

 • Revner mellem tæerne

 • Blærer og vorter

 • Ligtorne

 • Hård, krakkeleret hud

 • Fodsvamp

 • Hårtab på tæer eller ben

Hvis du bemærker nogen af disse symptomer, bør du kontakte din læge og/eller en statsautoriseret fodplejer. Går du for længe og døjer med noget, kan det potentielt sætte dig i fare for flere sundhedsmæssige komplikationer.

Diabetiske sokker kan i yderste konsekvens være med til at redde dine fødder fra amputation da de reducerer risikoen for svamp, sår, blærer, infektion og dårlig blodcirkulation. Er dine fødder påvirket af et liv med diabetes, så er diabetiske sokker beregnet til dig. 

Det er almindelig kendt at diabetes patienter oplever forskellige problemstillinger med fødderne, og kunne du tænke dig at vide noget mere konkret henviser vi til at du læser denne artikel

Er du i tvivl om diabetikersokker er noget for dig, kan vi her opsummere alle fordelene: 

 • Ingen elastikkant

 • Håndspundne syninger

 • Trykfri kvalitet

 • Rynkefri pasform

 • Ingen indsnævringer

 • Højt indhold af bomuld

 • Ekstra blød kvalitet

sokker til diabetikker

 Tryk på foto for at se vores sortiment af diabetes strømper.

Vi håber, at artiklen har gjort dig lidt klogere på alle fordelene ved at bruge diabetikkersokker, og glem ikke at læse vores artikel nederst på siden "Gode råd mod sure tæer og fodsved"

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 91 25 21 61 eller mail: kundeservice@hafaro.dk, hvis du har spørgsmål vedrørende træning, lindring og aflastning af fødderne.