• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Skridsikre sokker – Gode tips og råd til at undgå at falde eller snuble

Det er ikke altid lige nemt at holde balancen og undgå at falde, hvis overfladen, man træder på, er glat. Gulve, som er lakeret, kan være enormt glatte, men også klinkegulve kan være svære at stå fast på. Glatte gulve findes rigtigt mange steder og ikke kun i hjemmet. Fald og ulykker kan dog forebygges ved hjælp af skridsikre strømper. 

De fleste mennesker har prøvet at have lidt for meget fart på og være ved at falde på grund af et gulv eller underlag, der var glat. Som små børn der løber rundt og leger, er det heller ikke unormalt, at man som voksen har taget den på bagdelen en eller flere gange. Selvom man naturligvis skal passe på, at man ikke falder eller glider, så er det ikke altid nemt at undgå. Med skridsikre sokker bliver det dog meget nemmere at stå fast. 

Glatte gulve

Glatte gulve er ikke noget, man skal spøge med. Man kan nemlig glide og slå sig gevaldigt på hele kroppen, hvis man falder på halen. Grunden til at nogle boliger eller indendørs arealer har glatte gulve, kan være på grund af rester fra overskydende produkter. Det kan blandt andet dreje sig om lakeringen eller eksempelvis rengøringsprodukter. Et gulv kan desuden blive glat af støv, voks samt hvis det er nyvasket og endnu en smule vådt. Selvom gulvet måske er skridsikkert ét sted, kan man også komme ud for, at det er glat et andet sted.

Skridsikre strømper voksne – et super våben mod glatte gulve

Har du aldrig stiftet bekendtskab med skridsikre strømper før, så læs endelig med. Skridsikre strømper eller skridsikre sokker er en type sokker, hvor der under trædefladen sidder nogle små gummidutter. Disse gummidutter er med til at skabe et skridsikkert underlag. Forestil dig, at du lige har lavet en tallerken med lækker mad, som du skal bære hen til bordet. Gulvet er glat, og du glider, ligeså lang du er. Det resulterer ikke bare i, at du ender på gulvet, det gør maden helt sikkert også. Sådan en situation er der sikkert mange, som kan relatere til og den kan helt sikkert undgås, hvis man har skridsikre sokker på. 

skridsikre sokkerSkridsikre sokker - Tryk på foto for mere information.

Hvordan kan man gøre glatte gulve med skridsikre?

Hvis der er glatte underlag i ens egen bolig, kan man eventuelt undersøge, hvordan man kan gøre gulvet mere skridsikkert. Måske er man nødt til at rengøre gulvet på en bestemt måde, for at opnå dette. Det kan også være, at der findes forskellige former for skridsikre overflader, som er direkte lavet til at gøre gulvet mere skridsikkert og dermed mindre glat.  

Faldulykker – man skal passe på

Man kan sagtens falde, uden at man kommer til at slå sig alt for meget. Men desværre kan faldulykker også ende med en større skade på kroppen. Særligt for mennesker med funktionsnedsættelse, eller problemer med helbredet, er det vigtigt at passe på. Man kan nemt brække hoften, skade halebenet eller slå hovedet i faldet. Hovedtraumer kan ret alvorlige, så her skal man passe særligt på, når gulvet er glat.

glatte gulve

Strømper med gummidutter til voksne

Nogle mennesker er mere usikre på benene end andre og så er der dem, der mener, at de er født klodset. Kender du én, der har en tendens til at falde mere end andre, så drop blomsten og giv dem i stedet et par skridsikre sokker til voksne, næste gang du er på besøg. Det er dog ikke kun folk, som er klodsede af natur, der kan få glæde af sokker med gummidutter. Alle som én kan vi risikere at falde uheldigt på en glat overflade og er uheldet først ude, kan det tage lang tid at komme sig oven på en faldulykke.

Sokker med gummidutter til børn

Skridsikre strømper er utroligt nyttige til børn. Børn er nysgerrige, aktive og bevæger sig rigtigt meget rundt. Det betyder selvfølgelig, at de også hurtigt kan falde flere steder i hjemmet og i daginstitutionen. Motorikken er ikke færdigudviklet hos børn, som den er hos voksne mennesker. Det betyder naturligvis, at der vil være nogle fald i ny og næ. De kan ofte forebygges med strømper med gummidutter.  

Skridsikre strømper til babyer

Strømper med skridsikre dutter af gummi, kan også fås i stor stil til babyer. Når baby begynder at kravle for derefter at rejse sig op og gå, er det super relevant at anskaffe strømper eller strømpebukser med skridsikre plastikdutter til de helt små. Hvis gulvet er glat, bliver små, usikre ben hurtigt endnu mere usikre og så kan det være svært for små børn at bevæge sig rundt. 

De unge mennesker kan også få glæde af strømper med skridsikre dutter

Unge mennesker har også fuld fart på i livet. At være ung er selvfølgelig også lig med fester og andre sociale arrangementer. Når unge mennesker tager til fest, kan der hurtigt ske ting og sager. Måske bliver der spildt våde varer på gulvet, så det bliver ekstra glat at færdes på og så kan strømper med gummidutter være medvirkende til, at man ikke glider og falder. Om du rent faktisk får lov at putte et par skridsikre sokker i lommen på de unge mennesker, inden du sender dem afsted til fest, kan vi dog ikke garantere.

Skridsikre sokker til hjemmets mange rum

Skridsikre strømper er brugbare i mange af hjemmets rum. For eksempel kan der hurtigt blive glat på badeværelsesgulvet, hvor der ofte kan være vådt efter badet. Nyvaskede gulve indeholder altid en risiko for faldulykker, inden de er helt tørre og bor du i et lejlighedskompleks, kan en trappeopgang med terazzogulve hurtigt gøre dig usikker på benene, når du skal ud med skraldet eller ned efter posten. Med et par skridsikre strømper med gummidutter, står du bedre fast på benene.

sokker med skridsikker sålSokker med skridsikker sål - Tryk på foto for mere information.

Skridsikre sokker voksne – men de ældre har vel også brug for tryghed? 

Skridsikre sokker er ikke bare gode til børn og voksne, men også utroligt velegnet til ældre samt folk med nedsat funktionsevne. Når man bliver ældre, er balanceevnen måske ikke længere helt i top, og så kan man godt føle sig mere usikker på benene. Det er ikke altid, at kroppen vil, som du vil, og det kan resultere i ulykker. Hvis ikke man træner motorik og balance i takt med, at man bliver ældre, kan det være med til at påvirke, hvordan man bevæger sig rundt. Der sker det, at samspillet mellem kroppen og hjernen bliver langsommere med tiden, hvilket kan resultere i fald. Hvis en ældre person først har oplevet at falde én gang, kan det medvirke til, at personen bliver mere nervøs for at bevæge sig rundt. For lidt bevægelse og for megen inaktivitet, svækker kroppens reaktionsevne. Som ældre har man brug for at føle sig tryg og sikker i sin færden rundt omkring i hjemmet. Her kan et par skridsikre sokker eller hjemmesko være med til at motivere til mere bevægelse i hverdagen.

Svimmelhed og fald

En anden årsag til, at man uforvarende kan komme til at glide eller falde, er svimmelhed, som alle aldersgrupper fra tid til anden kan opleve. Der kan være mange forskellige grunde til svimmelhed og hvis det er noget, du er ramt af, kan det være en god idé at bruge skridsikre strømper, når du bevæger dig rundt indendøre. 

Osteoporose (Knogleskørhed)

Osteoporose er en sygdom der gør, at knoglerne er mere skrøbelige, hvilket kommer af nedsat knoglemængde og knoglestyrke. Grunden til at vi nævner knogleskørhed i artiklen her, er at sygdommen giver øget tendens til at brække visse knogler i kroppen, selv ved mindre belastninger. Hører du til dem, der har fået konstateret knogleskørhed eller osteoporose, ved du sikkert allerede, hvor vigtigt det er, at du passer ekstra godt på dig selv, blandt andet i forhold til fald. Strømper med skridsikre dutter på undersiden, kan derfor være særligt relevante for dig, som lever med denne sygdom. 

Strømper med gummidutter – den perfekte gave til dem, du holder af

Kender du en eller flere i familien, som snart har fødselsdag? Hvis du ikke helt har fundet den perfekte gave endnu, så kan du eventuelt overveje at give dem et par smarte og skridsikre strømper. En praktisk gave behøver ikke være kedelig, den viser jo også at man holder af en person. Giv de funktionelle sokker som fødselsdagsgave, julegave eller en ’bare-fordi-gave" til en eller flere du holder af. Så signalerer du, at du også går op i deres sikkerhed og tryghed derhjemme, selv når de er ude. 

sokker skridsikre

Konklusion – derfor bør man eje et par skridsikre sokker

Børn, voksne, ældre og unge kan alle have glæde af de praktiske, skridsikre sokker, der effektivt forebygger, at man glider, falder eller slår sig på glatte gulve og underlag. Hvis ikke du, eller dine nærmeste, allerede har prøvet at bruge strømper, som er skridsikre, så er det måske værd at give dem en chance nu. Husk at skridsikre sokker findes i mange varianter, farver og mønstre til alle aldre. 

Har du spørgsmål til skridsikre sokker eller andre produkter, som er nævnt i artiklen her, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 91 25 21 61 eller skrive en mail til kundeservice@hafaro.dk