• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice 
  • Levering: 1-2 hverdage

Hvad er ansigtsyoga?

Der findes flere ansigtsyogametoder, men fælles for dem alle er, at de typisk består af ansigtsøvelser, ansigtsmassage, ansigts akupressur og afspænding. Ansigtsyoga aktiverer alle 57 muskler i ansigt og halsområde. Alene når vi smiler, bruger vi 20 forskellige muskler og når vi rynker panden og surmuler, bruger vi hele 40 forskellige muskler – tænk lige over det!  

ansigtsyoga

Der er mange forskellige ansigtsyoga øvelser, du kan kaste dig over for at styrke særlige muskelområder i dit ansigt. Du kan fx løfte dine øjenbryn for at reducere rynker i panden, eller du kan lave mundøvelser for at mindske fine linjer omkring læberne.  

Uanset hvilke ansigts yoga øvelser du foretrækker, så er behandlingen helt igennem naturlig og en fantastisk måde at holde huden i topform på. Med regelmæssige øvelser reduceres rynker og slaphed i huden. Så hvad venter du på? Prøv ansigtsyoga i dag og oplev hvordan du kan stramme ansigtet op og fjerne rynker uden brug af laser! Læs mere om ansigtsyoga bogen

5 ansigtsyoga øvelser du kan lave derhjemme:

  1. Pandeløft: Denne øvelse hjælper med at reducere rynkerne i din pande. Start med at placere dine pegefingre på de ydre hjørner af dine øjenbryn. Løft forsigtigt dine øjenbryn, mens du holder fingrene på plads. Hold løftet i et par sekunder og slip derefter. Gentag 10 gange.
  2. Løft kinderne: Denne øvelse hjælper til at tone de muskler vi har i kinderne. Start med at smile så stort, som du kan. Du bør kunne mærke et stræk i dine kindmuskler. Hold denne stilling i 5 sekunder, og slap derefter af. Gentag 10 gange.
  3. Toning af kæbelinjen: Denne øvelse er med til at tone dine muskler langs kæbelinjen. Start med at placere dine pegefingre på hver side lige under ørerne. Skub forsigtigt din kæbe fremad, mens du holder fingrene på plads. Hold denne position i 5 sekunder, og slip derefter. Gentag 10 gange.
  4. Løft nakken: Denne øvelse er med til at styrke dine muskler i nakken og reducere rynkerne på halsen. Start med at vippe hovedet bagover og kig op i loftet. Du bør mærke et stræk i dine hals- og nakkemuskler. Hold denne stilling i 5 sekunder, og slip derefter. Gentag 10 gange.
  5. Øjenøvelser: Disse øvelser hjælper med at styrke dine muskler omkring øjnene. Start med at kigge opad og løft øjenbrynene så højt som muligt. Du bør kunne mærke et stræk i dine muskler omkring øjnene. Hold denne stilling i 5 sekunder, og slip derefter. Gentag 10 gange.

Herunder ser du en video med forskellige ansigts yoga øvelser, der kommer hele vejen rundt og træner både panden, øjnene, kinderne, munden og hagen. Brug den som inspiration til at komme igang med ansigts gymnastik.

Kan jeg stramme huden op på min hals?

Ja, der findes yogaøvelser som kan hjælpe med at tone og stramme huden op på halsen. Se ovenstående afsnit med forskellige øvelser, hvoraf én af dem mindsker rynkerne på halsen.

Hjælper ansigts yoga mod kragetæer?

Ja, ansigts yoga øvelser kan reducere forekomsten af kragetæer, der også er kendt som smilerynker ved øjnene. En af øvelserne går ud på at løfte øjenbrynene og holde dem i et par sekunder efterfulgt af gentagelser. Dette hjælper med at styrke øjenomgivelserne og kan mindske kravetæer.

Kan ansigtsøvelser mindske hængende øjenlåg?

Ja, ansigts øvelser kan reducere hængende øjenlåg. Placer dine pegefingre på langs af dine øjenlåg, så fingerspidserne kysser hver sin side af næseroden. Luk langsomt øjnene i og hold øvelsen i 10 sekunder. Det skal sitre let i den øverste del af øjenlåget. Gentag øvelsen et par gange.

Kan ansigts yoga mindske dobbelthage?

Ja, ansigtsyogaøvelser kan mindske dobbelthage. Hvil albuen på et bord, knyt din hånd og skub den let opad, mens du placerer hagen på den. Åben og luk munden 30 gange og slut af med at holde munden åben, træk læberne ind over tænderne og hold øvelsen i 30 sekunder.

Kan ansigtsøvelser reducere poser under øjnene?

Ja, ansigtsøvelser kan reducere poser under øjnene ved at du stimulerer lymfedrænage i øjenområdet og derved mindsker hævelser og væskeophobning. Placer pegefingrene under øjenbrynets yderste kant. Træk forsigtigt fingrene ned under øjnene og ind i øjenkrogen og læg et let tryk i 10 sekunder. Gentag øvelsen 5-6 gange.

ansigtsyoga øvelser

Hjælper ansigts yoga mod slap hud?

Ja, du kan sagtens stramme huden op og reducere slap hud med ansigtsøvelser. Her vil det være en kombination af flere forskellige øvelser der, når du udfører dem kontinuerligt, vil styrke og tone muskulaturen i ansigtet og løfte og opstramme slap hud.

Kan ansigts yoga forebygge at man får flere rynker?

Ja, for det er aldrig for sent at begynde at dyrke ansigtsgymnastik, som det også kaldes. Men jo tidligere du kommer i gang rent aldersmæssigt, des bedre kan du forebygge aldringstegn og øve dig på alle teknikkerne, så du kan gøre ansigtsgymnastik til en del af en sund livsstil.

Kan man lave ansigts yoga derhjemme? 

Ja, det er helt oplagt at lave de forskellige øvelser derhjemme foran spejlet, så du i rolige og trygge omgivelser kan kaste dig ud i de mange forskellige øvelser uden at tænke på, om du ser fjollet ud, indtil du har lært at udføre de enkelte øvelser korrekt. Der findes endda nogle apps, som kan guide dig gennem processen. Se i øvrigt afsnittet ovenfor med 5 forskellige standard øvelser, som du kan starte med.

Hvor lang tid går der før man kan se resultater

For at få det optimale ud af behandlingen, anbefales det, at du sammensætter nogle favoritøvelser, og gør dem til en del af din daglige rutine. Det er nemlig i gentagelsen, at de bedste resultater ligger. Gener, alder og livsstil spiller naturligvis også ind. Nogle kan se små forandringer allerede efter en uges tid, mens størstedelen kan se det efter en måned. Markante og tydelige resultater kan tage op til 6 måneder. Er du ivrig efter at se forandringer, kan du med fordel tage før og efter billeder.

ansigtsyoga øvelser

Virker ansigtsyoga på alle?

Metoden virker ikke nødvendigvis på alle og det kan skyldes en række faktorer, som fremskynder aldringsprocessen og dermed modvirker metodens positive resultater. Fx UV-stråler og solskader, sukker, gluten, rygning, koffein og alkohol, for meget skærmtid, stress og negative følelser.

Kan børn dyrke ansigtsyoga?

Det kan de for så vidt godt, men husk at vælge lette øvelser, der passer til deres alder og udviklingsniveau og lav det til en fælles hyggestund med fokus på mimik og bevægelse.

Hvor ofte skal jeg lave ansigtsyoga?

Ønsker du synlige resultater så gør øvelserne til en del af din daglige rutine. Men ligesom med mange andre vaner, så kan man også godt overdrive med ansigtsgymnastik. Derfor vil du opleve, at øvelser for øjenområdet måske skal afsluttes med øvelser for din pande, så de muskelgrupper der eventuelt spændes op under øvelserne, også kan blive afspændt igen. Det bedste tidspunkt på dagen til at lave ansigtsyoga er morgen eller aften, hvor du alligevel har andre daglige rutiner såsom at børste tænder. Du kan dog lave øvelserne på alle tidspunkter af dagen.

Hvad gør ansigtsyoga?

Yogaøvelser hjælper med at tone og styrke dine muskler i ansigtet. Ved at aktivere og stimulere dine ansigtsmuskler reducerer du rynker og slap hud. Ansigts yoga forbedrer blodcirkulationen og fremmer lymfedrænage, som effektivt mindsker hævelser. Resultatet er, at du opnår et naturligt ansigtsløft, kan forebygge aldringstegn og holder huden ung og sund.

Hvad er forskellen mellem ansigts yoga og ansigtsgymnastik?

Der er ingen forskel på ansigtsyoga og ansigtsgymnastik. De er begge metoder til at træne musklerne i dit ansigt. 

ansigtsyoga omkring mund

Kan jeg lave ansigtsgymnastik, hvis jeg har Botox, filler eller blevet opereret?

Ja, du kan stadig lave ansigtsyoga, selvom du har fået Botox eller fillers. Det er dog vigtigt at vente 14 dage efter behandlingerne, før du begynder at lave øvelserne. Du bør også stadig kunne gøre det, selvom du er blevet opereret, men tal med egen læge først, inden du begynder øvelserne.

Kan jeg dyrke ansigtsyoga, hvis jeg er gravid?

Der burde ikke være noget i vejen for at lave ansigtsøvelser, hvis du er gravid. Er du i tvivl, så tal med egen læge eller jordemoder først.

Hvordan kommer jeg i gang med ansigtsyogaen?

Er du i tvivl om, hvordan du griber ansigtsyogaen bedst og nemmest an, kan vi anbefale dig at investere i denne lille bog med opstrammende ansigts yoga øvelser & geniale tips til indre og ydre glød, som vises trin for trin med gode fotos og letlæselig tekst. 

Hvad er den bedste måde at holde huden ung på?

Ud over at lave ansigtsyoga øvelser er der flere ting, du kan gøre for at holde din hud ung. Du kan bruge solcreme, undgå rygning og huske at drikke rigeligt med vand. Så hjælper du huden godt på vej i forhold til at bevare dens naturlige fugtighed samt mindske hudens fald af kollagen produktion. Derudover er det vigtigt at spise sundt og få nok søvn. En god antioxidant er også et sikkert skridt på vejen mod en sund hud og kan fx være nødder og bær.

Kontakt os på mail til kundeservice@hafaro.dk, hvis du har brug for hjælp til ansigtsyoga.