• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Fit plaster

FIT-smerteplaster indeholder ingen medicin men er derimod en blanding af biomineraler, der består af forskellige jordarter og krystaller. Biomineralerne er opvarmet til 1637°c, hvorefter massen bliver nedkølet og inkorporeret i plastrene. Her er altså udelukkende tale om et smerteplaster indeholdende naturlige ingredienser.

9 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvordan fungerer FIT-plastre?

Plastrene er i stand til at reflektere kroppens infrarøde bølger tilbage i kroppen i op til 9 centimeters dybde. Fit-plasteret genbruger simpelthen den infrarøde bølge der udsendes sammen med kroppens varme. Det smertelindrende plaster arbejder som et spejl, når det kommer i kontakt med huden, og hjælper på den måde din egen krop med at reparere sig selv på celleniveau. Her vil det udrense affaldsstoffer, dæmpe inflammation samt øge blodomløbet, ligesom det har en effektiv, smertelindrende virkning. FIT-plaster bruges, hvis du har ondt i led og muskler, såsom rygsmerter, nakkesmerter og ondt i lænden, men også folk der døjer med forskellige former for gigt, giver dem gode anmeldelser.

Hvor længe virker et FIT plaster?

Fit plaster har en virkning på op til 120 timer, hvilket betyder at 1 plaster holder effekten i ca. 5 døgn. Det er modstandsdygtigt overfor sved, fugt og varme og har en stærk klæbebund, der sikrer, at det sidder godt fast på huden og ikke falder af under bevægelse. Dette, kombineret med at plastrene lindrer og holder smerterne væk, gør derfor Fit-plastret ideelt til sports- og træningsformål. Desuden er det vandtæt og bliver ikke opløst, når du går i bad. Biomineralernes effekt vil dog langsomt aftage i takt med at plastret udsættes gentagne gange for vand og stærk svedpåvirkning. Du vil derfor opleve, at effekten holder i længere tid under almindelige dagligdags aktiviteter end ved intens træning, idrætsudøvning og svømning. Selvom dit fit-plaster fortsat er intakt på huden og føles lindrende, anbefaler vi dog at udskifte det efter en uge for at opretholde bedre effektivitet og optimal hygiejne.

Hvordan påføres FIT plastret?

Det er ikke spor svært at sætte FIT-smerteplaster på. Det sættes blot direkte på det hudområde, hvor du har ondt. Før påføring skal huden være ren og tør. Fjern beskyttelsesfilmen, tryk den klistrende side fast på huden og stryg henover med fingrene, så du undgår luftlommer, når det er påsat - det giver den bedste oplevelse og effekt. Tryk det godt fast på huden i 1-2 minutter for at sikre, at klæbemassen tager bedst muligt fat. Lad det sidde i 5 dage, før det tages af. Smør eventuelt olie på for bedre at opløse og få limen af. Bemærk: FIT-plastrene kan ikke tages af og påsættes igen. Brug dem aldrig på irriteret hud eller åbne sår.

Hvem kan bruge FIT-plastre?

FIT-plastrene er et produkt, der som udgangspunkt må bruges af stort set alle, da de er CE mærket og godkendt i EU som smerteplaster uden bivirkninger. FIT therapy er den samlede betegnelse for det store udvalg af FIT-plastrene, som består af mange forskellige størrelser. Der er fx de specialdesignede plastre til skulder, lænd, ankel, albue, knæ og nakke. Ønsker du at lindre mindre smerteområder, så køb de små, runde fit plaster universal 10 stk og er behovet at lindre smerter på fx læg, skinneben, hofter, lår eller bryst, skal du i stedet vælge stor fit smerteplaster universal på 17 x 7 cm med 8 stk i pakken.

Kan et smerteplaster påføres flere gange samme sted? 

Når du tager et brugt fit smerteplaster af, må du gerne påføre et nyt på samme hudområde. Dog er det vigtig, at du lader huden hvile i mindst 2 timer før påføring. Det er desuden vigtigt, at huden er renset og tør, før du påsætter det nye plaster.  

Kan jeg bruge flere FIT-plastre samtidig? 

Ja, du må gerne benytte flere plastre på samme tid og gå rundt med fx et smerteplaster på albuen, samtidig med at du har ét siddende på knæet og i nakken. FIT-plastrene anvendes med fordel på alle dele af din krop, hvor du er øm i led og muskler.

Kan FIT-plasteret bruges på områder med meget hår?

Det anbefales at barbere området, hvor plasteret skal placeres, hvis det er dækket af meget hårvækst. Dette både for at sikre, at plasteret sidder ordentligt fast på huden og at det kommer i tættest mulig berøring med huden. Så optimalt set bør hår fjernes inden.

Er der steder på kroppen, hvor FIT plastre ikke bør påføres?

FIT-plastrene bør ikke bruges i ansigtet samt på intime dele af din krop.

Er der bivirkninger ved FIT-plaster? 

Svaret på dette spørgsmål er nej. Der er ingen bivirkning, når du bruger fit-smerteplaster, ligesom der heller ikke er risiko for termisk chok, også kendt som varmechok.

Hvordan kan FIT-plaster virke uden medicin?

Det kan det fordi biomineralerne i fit-plasteret fungerer som et spejl på huden, der aktiverer din krops egen helingsproces.