• Altid gode råd og vejledning
  • Dansk kundeservice på tlf. 91 25 21 61
  • Levering: 1-2 hverdage

Ankelstøtte

I stedet for at tape din ankel kan du bruge en ankelstøtte eller et ankelbind. Det er en effektiv måde at stabilisere dit ankelled på, samtidig med at du aflaster det underliggende væv. Med en ankelstøtte kan du styre dit ankelled, så du undgår uhensigtsmæssige yderstillinger, vrid og overbelastningsskader.

13 varer

Faldende orden
pr. side

Undgå ankelskader

Når du vrider om på foden, beskadiger du et eller flere af dine ledbånd og leddet bliver en smule løsere. Anklen bliver svagere og det gør risikoen for at vrikke om igen endnu større. Vil du stabilisere din ankel, skal du bruge RICE princippet, lige når skaden er sket. RICE står for: Rest (hvile), Ice (is), Compression (kompression) og elevation (sid med foden løftet). Så mindsker du smerter og hævelser og giver anklen de bedste betingelser for genoptræning.

Effektiv genoptræning af en skadet ankel kan være raske gåture i et tempo, der ikke overstiger din smertegrænse blandet med en god portion tålmodighed. Efter nogle uger kan du supplere med balancetræning på et vippebræt 10-15 minutter dagligt. Så styrker du ankelleddet og mindsker samtidig risikoen for at vride om igen. Er din ankel skadet, skal du påregne fra 3 uger til 3 måneder, før din ankel er klar til træning igen. Og også her er det vigtigt med tålmodighed, så du ikke kaster dig ud i træningen for tidligt.  

Ankelstøtte til forstuvet ankel

Har du en forstuvet ankel eller anden ankelskade, kan en ankelstøtte mindske smerter og hævelser og samtidig bidrage til at fremskynde helingsprocessen. En ankelstøtte virker desuden forebyggende ved at give stabilitet og styrke balancen, så du undgår at vride om på anklen. 

Med en ankelstøtte kan du forbedre din proprioceptive sans, også kaldet balancesansen, som er kroppens evne til at opfatte bevægelser, muskelkraft og kropsstilling ved hjælp af receptorer i muskler, sener og led. Med en ankelstøtte forebygger du, at leddet kommer ud i uhensigtsmæssige stillinger og på den måde kan du undgå nye skader. 

Ankelstøtte til genoptræning

En ankelstøtte kan være et rigtig godt hjælpemiddel i en genoptræningsproces men bør suppleres med ankel og akilles øvelser, så du styrker og genopbygger muskulaturen omkring leddene. Isning af anklen kan virke godt mod smerter og hævelser, men i stedet for at bruge den klassiske pose med frosne ærter viklet ind i et viskestykke, kan du med fordel investere i vores ankelstøtte med kulde og varme, som har en aftagelig gelpude, der enten kan opvarmes i microovn eller nedkøles i fryseren.  

Støttestrømper med indbygget optapening

Synes du, at en ankelstøtte fylder for meget i dit fodtøj, kan du bruge vores støttestrømper med indbygget optapening. De findes både med ankelstøtte og akilles support og giver en virkelig effektiv følelse af stabilitet og støtte af anklen. En manuel optapening med rigtig tape er ofte både besværlig, tidskrævende og upraktisk, men der er disse geniale støttestrømper et virkelig godt alternativ, som giver dig fuld bevægelsesfrihed, samtidig med at de både støtter, forebygger og hjælper helingsprocessen godt på vej.